Paladinban és Hunterben nem lesz hiány a HCT Europe Winter Playoff versenyen

Az indulók semmit nem bíztak a véletlenre: az aktuális meta legerősebb összeállításait viszik a holnap kezdődő megmérettetésre. 

Rastakhan’s Rumble megjelenésének legnagyobb nyertese egyértelműen a Hunter, ami őrületes népszerűségnek örvend mostanában a ladderen és a mérkőzések több mint 30%-ban találkozhatunk vele. Néhány hete azonban a Paladin is erősödésnek indult és a legutóbbi statisztikák alapján –ha a számokban nem is, de erősségben simán– legyűri Rexxart az Odd, de akár az Even verzió is. 

Legjobb paklik Rank 5 alatt: köszöntsük együtt a legújabb hőst a toplistán

A Hearthstone Standard metájának szerves részévé vált a Control Priest, más változás nem történt az elmúlt hetekben.

Az aktuális meta egyébként képviselteti magát az ezen a hétvégén rendezendő HCT Europe Winter Playoffs versenyen is, ugyanis a nemrég közzétett statisztikák alapján a versenyzők nagy része Hunter és Paladin paklit visz a versenyre. Az alábbi grafikonon tisztán látszik, hogy a két kaszt a leadott listák több mint 42%-át teszik ki, mondjuk érdemes figyelmet fordítani a harmadik helyezett Priest-re is, ami szintén tekintélyes 50 paklival képviseli magát a versenyen. Rátérve az archetípusokra, a Hunter itt is viszi a prímet, ugyanis a Secret verziója 47 játékosnál szerepel, míg a holtversenyben második helyezett Control Priest és Odd Rogue csupán 32 indulónál van jelen. Az utóbbi összeállítás egyébként 89%-ban reprezentálja a zsiványt, ami a legmagasabb a többi kaszthoz képest. A harmadik helyen az Even Paladin helyezkedik el 25 paklival, azt pedig az Even Warlock követi 24 listával.  A torna legnépszerűbb legendary lap listáján sem sok meglepetést találunk. A rendkívül sokoldalú Zilliax és The Lich King magasan vezet, míg az Odd mechanika kulcsának számító Baku the Mooneater is 77 pakliban van jelen. A képzeletbeli dobogó harmadik fokáról éppen lecsúszó Deathstalker Rexxar  a rengeteg Hunter listának köszönhető, ami igaz a picit hátrébb tartózkodó Zul'Jin-ra is. A felsorolás egyik meglepetésre számomra egyértelműen Leeroy Jenkins, akit 54 pakliba gondoltak bele a versenyzők. A legnépszerűbb Epic és Rare kártyák között sem találunk semmi újdonságot, ugyanis leginkább a Tech és Spell lapok dominálnak; főleg az olcsóbb, 5 mana költség alattiak.A HCT Europe Winter Playoff-nak egyébként lesz egy magyar résztvevője is exigo személyében, akinek a pakli listáját korábban már kielemeztük nektek, –ha kíváncsiak vagytok az összeállításokra, azokat az alábbi cikkünkben tudjátok megtekinteni. 

Leeroy Odd Warrior, Quest Warlock, Midrange Shudder Shaman: exigoval rajtol el a HCT Winter Playoff

A Hearthstone Championship Tour Winter Playoff versenyében magyar játékosnak, exigonak is szurkolhatunk. Minden pakli és tudnivaló a versenyről.

A verseny holnap délelőtt 10 órától fog kezdődni, az eseményeket pedig a Hearthstone Twitch csatornáján követhetitek majd. 

Szurkoljatok ti is exigonak!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!