Csalás gyanújával nyomozás folyik az Activision ellen

Csalás gyanújával nyomozás folyik az Activision ellen

Vajon mi állhat a Bungie és az Activision szétválása mögött?

Áll a bál az Activision háza táján; valószínűleg nem az elmúlt hetek voltak –és nem is az eljövendőek lesznek– a legkellemesebbek a cégóriás számára. Azzal kezdődött a sztori, hogy a Blizzard egyik alapítója Mike Morhaime távozott a cég éléről, sokan már ezt is a süllyedő hajó effektusnak tudják be. Aztán következett a másik pofon, miszerint a Destiny játékokat fejlesztő, –korábban a Halo sorozattal ismertté vált Bungie fejlesztőcsapat– felrúgva még egyébként élő szerződésüket, szó nélkül elhagyja az Activision kötelékét. Bár korábban azt nyilatkozták, hogy a Destiny 2 a várthoz képest gyengébben fogyott, azért ez egy elég erős érvágás a kiadó számára.

Hogy mindez igazán kicsúcsosodjon, egy vizsgálat is elindult az Activision ellen, mégpedig "jogellenes üzleti gyakorlatokkal és más csalásokkal" kapcsolatban. Részleteket nem ismerünk, de a vizsgálatot vezető cég, a Pomerantz LLP pontosan az ilyen esetekre szakosodott, így abban biztosak lehetünk, hogy bármi is lesz az Activision ellen felhozott vádak konklúziója, az alaposan meg volt vizsgálva. Mindez persze érthetően nem néz ki jól a részvényesek és befektetők szemében, így elég meredeken bezuhantak az Activision-Blizzard részvényei és a legfrissebb adatok szerint már közel 10, egészen pontosan 9,37%-os visszaesésről beszélhetünk.

Csak találgatni tudunk, hogy mi lesz az ügy vége, –ahogy azzal kapcsolatban is, hogy mi állhat a Bungie és az Activision elválása mögött–, arról azonban biztosítottak minket játékosokat, hogy a Destiny 2 még sokáig fog támogatást élvezni, hamarosan pedig az összes vele kapcsolatos szellemi tulajdon a Bungie kezében lesz.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!