Vajon ki nevet a végén? – MNEB CS:GO alapszakasz esélylatolgatás

Vajon ki nevet a végén? – MNEB CS:GO alapszakasz esélylatolgatás

Rövid esélylatolgatás a ma induló Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság CS:GO alapszakaszában.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Hearthstone-ban már tegnap, CS:GO-ban azonban a mai nap indul, méghozzá az alapszakasz küzdelmeivel.

Ettől a héttől kezdve tehát minden kedden és szerdán láthatjuk megmérkőzni egymás ellen az alábbi csapatok felállásait, akik BO1 összecsapásokban mérik össze erejüket, azonban mindenki kétszer fog majd játszani egymás ellen.

  • Budapest Five (flash, Aaron, bzt, DEv, bodito)
  • Nice Gaming (seb1, arbie, C7upiX, Camper, Diablo)
  • REVOLTE (gabesson, Barcode, gejmzilla, FLEAV, gevve, kolor)
  • HoP eSport (Tigene, SzarvasMarha, hussaR, torzsi, Senthry)
  • PixelFire (coolio, hegge, Rameses, skraddy, ViZR, htmL)
  • God Is With Us (boco, V1CE, kory, Morlune, NEY, szpeeM)
  • GAMERZONE.gg (blaZe, shake, gbk, Tishler, Exsyte)
  • Jöttünk, láttunk, nyertünk. (FIFI, METAq, KrulleX, DMK, kyle, Maddog.stYle)

BUDAPEST FIVE

Ez a neve tehát az első teljesen magyar felállással rendelkező profi csapatnak, melynek létrejöttét tegnap kora délután jelentettek be, szerződésük pedig 1+1 évre szól. Múltbéli eredményeik alapján a bajnokság talán egyik, ha nem a legesélyesebb csapatáról beszélünk, hiszen flash már Minor versenyen is járt, ráadásul két WESG versenyen is szerepelt, melyek közül 2016-ban még a Pixel-lel volt ott DEv és bodito kíséretében az EU & CIS regionális döntőin Kijevben. Ehhez a trióhoz csapódott a nemzetközi vizeket is megjárt Aaron, illetve a csapat AWP-se, bzt.

Nice Gaming - N6 - Konzolvilág

A hazai CS:GO közösségben a Nice Gaming neve sem ismeretlen, hiszen ők is sokszor okoztak már meglepetést. C7upiXarbie és Diablo még a korábban GAMERZONE.gg csapatában játszottak együtt, és velük is jutottak be a bajnokságba, azonban az átigazolási időszakban csapatot váltottak. Emellett seb1 neve sem lehet új az N6 szurkolóknak, ráadásul egy erős AWP-sel gazdagodott a csapat Camper személyében, érdemes lesz rájuk odafigyelni.

REVOLTE

Ha már a Nice Gaming-nél megemlítettük, hogy nem egy ismeretlen név, a REVOLTE szintén ezek közé sorolható, hiszen ez a csapat nyerte az MNEB osztályozókupájának döntőjét a Réseaux ellen, de ha kicsit visszatekintünk a múltba, 2015-ben a REVOLTE nyerte az ESL SEC bajnokságát is az E-Frag ellen Budapesten, bár akkor a jelenlegi felállásból csak gabesson és Barcode volt ott. Most azonban ott van mellettük egy nagyon tehetséges FLEAV, illetve a KlikTech csapatában is megforduló gejmzilla. A BP5-val karöltve talán ők a legesélyesebbek az alapszakasz győzelmére.

HoP eSport

Bár ez eredeti HoP eSport felállása nem teljesen ez, hiszen a Tigene-Senthry páros helyett hivatalosan er9k és kory játszik, azonban az MNEB szabályainak megfelelően a feljebb is olvasható ötös fog részt venni, mely koránt sem gyengébb, mint az eredeti HoP ötös. A srácok keményen gyakorolnak, ráadásul a legutolsó GO4CSGO versenyt is ők nyerték meg, hussaR-ék pedig jól szerepeltek az idei SEC bajnokságban, így ők is simán boríthatják a papírformát. A középmezőny felső részébe várjuk leginkább a HoP-ot.

PixelFire

PixelFire sem a leírandó csapatok közé tartozik, főleg annak tudatában, hogy egy olyan csapatot győztek le a napokban, akik hazájukban nem kis névnek számítanak, ők a spanyol x6tence ötöse, akiket a HotShot Series EU nyílt kvalifikációján sikerült legyűrniük egy BO1-ben zajló meccsen 16-14-re. Így hát ha ezt a formájukat tudják mutatni Coolioék, ők is odapörkölhetnek ellenfelüknek, akár egy-egy nagyobb körarányú győzelemmel is. Rájuk is a középmezőny felső részében számítunk.

God Is With Us

Az már biztos, hogyha a G.I.W.U valahol feltűnik, akkor ott biztosan ott lesz a boco-V1CE páros. Ő mellettük fog játszani a szintén borzasztóan tehetséges kory, aki gejmzillával és Barcode-al közösen jártak egy nagyobb szerb LAN-on még a KlikTech színeiben. A G.I.W.U személyében is egy erős csapatot láthatunk, hiszen ez a csapatnév már a V4 Future Sports Festival második nyílt kvalifikációján is megmutatta magát, ahol egészen a döntőig meneteltek, így bejutva a Nemzeti Döntőbe, ahol szintén helyt álltak. V1CE-ék tapasztalta még jól jöhet, őket sem az utolsó helyre várjuk a ligában.

GAMERZONE.GG

Gbk tehát a kvalifikációról megmaradt, mellé viszont a ligába szintén bejutó voteban production emberei csapódtak. Érdemes lesz majd odafigyelni Tishler teljesítményére, illetve a Pixel csapatával korábban ICL-t nyerő blaZe AWP-s megmozdulásaira. Ha kettejük mellé a többiek is tudják hozni legjobb formájukat, akkor célszerű lesz ellenfeleiknek számítani arra, hogy nem egy könnyű mérkőzésnek néznek elébe.

Jöttünk, láttunk, nyertünk.

Csapatnevükhöz hűen az MNEB negyedik és egyben utolsó nyílt kvalifikációját nekik sikerült behúzniuk, ráadásul ők is csak egy embert cseréltek, hiszen egy elég érdekes történet áll a mögött, hogy miképpen váltak meg NAZGUL-tól, mely sztoriról korábban FIFI-vel készített interjúnkban olvashattatok. Helyére azonban egy szintén nem gyenge játékos érkezett KrulleX személyében, nem ajánljuk az ellenfelüknek, hogy lebecsüljék őket, hiszen könnyen meglepetést okozhatnak.

Az első mérkőzésnapon, azaz kedden az alábbi időpontban és sorrendben néznek majd farkasszemet egymással a csapatok, az MNEB további CS:GO mérkőzéseit pedig IDE kattintva tekinthetitek meg.

  • 19:00 – Budapest Five vs. Nice Gaming
  • 20:00 – REVOLTE vs. GAMERZONE.gg
  • 21:00 – HoP eSport vs. PixelFire
  • 22:00 – God Is With Us vs. Jöttünk, láttunk, nyertünk

A részvevő csapatok közül egy-egy játékos megragadta az alkalmat, hogy üzenjen a bajnokság kezdete előtt rajongóiknak!

A játékosok és a csapatok készen állnak! Természetesen egyetlen mérkőzésről sem maradhattok le, hiszen az alábbi Twitch csatornán folyamatosan követhetitek a bajnokság menetét!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!