Ha szeretsz biztonságosan játszani, itt a Combo Pekka pakli!

Minden van itt, mi szem-szájnak ingere: védelmi hadosztály, varázslat és egy csipetnyi csalétek.

Igaz, hogy régen hoztunk már nektek Clash Royale-os pakli ajánlót, azonban a mostanin egyből megakadt a szemünk. A nagy sikerű PEKKA Bridge Spam alapjait láthatjuk ugyanis ebben a deck-ben, egy kis újdonsággal vegyítve. Ahogyan az előző, eredeti verziót is, ezt inkább azoknak ajánljuk, akik szeretik kifogyasztani ellenfelük forrásait, majd a legváratlanabb pillanatban rámérni a halálos csapást (tehát inkább védekezve, mintsem támadóan játszanak). A pakli ezen verziójában rengeteg apró újítást figyelhetünk meg, a nagysikerű elődhöz képest. A legnagyobb viszont mégis a Battle Ram cseréje, amit ebben az esetben egy Ram Riderrel helyettesítettek a deck megalkotói. A mechanika mégsem változott: a lényeg, hogy amíg a hídra folyamatos nyomást nyakorolsz a Bandittal és (most) a Ram Riderrel, addig a PEKKA inkább védekezésre szolgál, magas elixírköltsége miatt. Fontos, hogy a hatalmas lényt mindig arra az ösvényre kell kirakni, ahol az ellenfél is egy nagyobb lényt (például Golem, Giants és más tankonk) indított. Fontos megjegyeznünk, hogy míg a Battle Ram csupán négy elxír, addig a Ram Rider eggyel több, így csak olyan helyzetekben szabad letenni, ahol tényleg be tudja hozni a költségét. Mint, ahogyan az a képen is látható három varázslat is bekerült a deckbe, amelyek sokszor lehetnek segítségedre védekezésnél, ezen felül pedig jó pár dolgot ki lehet csalni velük az ellenséges játékostól. 

Statisztika

Fontos Kártyák

Electro Wizard

Az Electro Wizard mindössze négy elixírért igen sok deffenzív védelmet tud nyújtani, például rendelkezik stunnal és lassítással, így őt a tornyok köré érdemes, hogy minél több sebzést tudj megakadályozni vele. Ezen kívül, ha egy kisebb, varázslatokkal is operáló bait pakli ellen vagy akkor a varázsló gyors megjelenése (spawn) hatalmas előnyt tud jelenti az összecsapásoknál.

Ram Rider

Ahogyan azt már az előbb is említettük a Ram Rider a pakli egyik legfontosabb kártyája: nagyon jó védelmi eszköz, de támadásindításra is alkalmas. A játék korai szakaszában azonban igen óvatosan kell vele bánni, az öt mana nagyon soknak számít akkor, hogy ha végül nem éred el vele a célodat. Csapdája ugyan csak a legközelebbi ellenfeleket tudja eltalálni, de ez közel sem jelenti azt, hogy nem lehet például a Balloon ellen is jól használni. 

P.E.K.K.A

Mint, ahogyan azt már sokan tudják a P.E.K.K.A az egyik legtankosabb leányzó a játékban, így nagyon jól lehet védekezésre használni. Azonban nagyon drága (hét elixír), azaz vele kapcsolatban is jól át kell gondolni, hogy mikor is érdemes a pályára küldeni. Ha ellenfeled egy hatalmas lényt rak le az egyik ösvényre, akkor kérdezés nélkül kell leküldeni a leányzót, de a siege paklik ellen is jól használható (sok sebzést tud felfogni a tornyaid helyett).

Játékmenet

A játék korai szakasza

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy minden meccs kezdetekor a legfontosabb, hogy kitaláld milyen típusú paklival érkezett ellenfeled. Az egy elixíres epizód alatt éppen ezért jobb, hogy ha inkább védekezel, illetve amikor ellenfeled megtol egy ösvényt, kicsit több erőt és energiát fektetsz a másikra. Ha szeretnéd te megtenni az első lépéseket, akkor jól jöhetnek a Dart Goblinok, a híd közelében vagy a Barbarian Barrel is. Ha az ellenfeled Elixir Collectorral játszik, akkor érdemes a paklidból kikersned a Fireballt és azzal semlegesítened az építményt.

A játék kései szakasza

A dupla elixír fázisban pedig jöhet a móka, de itt sem engedheted el magadat. Folyamatosan figyelned kell, hogy ellenfeled kijátszott-e esetleg olyan lapot, ami counterként szolgál Ram Rideredre vagy Banditodra, mert ha igen, akkor elő is húzhatod a "zsebedből" a kombót, természetesen az ellenkező ösvényen.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!