"Személyesen és játék közben sem voltunk azonos hullámhosszon Happy-vel" - NBK interjú

CS:GO - A Vitality kezdi megtalálni a formáját, ezért NKB-vel készített interjút a HLTV.

Remekül kezdett a Vitality az IEM Katowice európai Minorjának csoportkörében: két egyszerű győzelem után máris a rájátszásban van a francia csapat. Az OpTic és a Valiance elleni mérkőzések után készített interjút a HLTV a friss tagcserén átesett csapat vezetőjével, Nathan "NBk-" Schmitt-tel.

Major győztes francia és finn uralom az európai Minor csoportkörében

Sziky | 19/01/17 11:00 Tegnap kezdetét vette az IEM Katowice Major európai és CIS régiós Minor versenye, ahol 4 csapat máris továbbjutott a csoportkörökből, ők már csupán egyetlen lépésre vannak a Majortől. Hogy miként is zajlik a Minor és hogy személy szerint én milyen eredményeket várok, arról a lenti cikkben olvashattok bővebben, itt pedig nézzük meg pontosan milyen eredmények születtek tegnap.

Mesélj kicsit Happy lecserélésének körülményeiről. Miért éppen ALEX mellett döntöttetek?

"Próbáltunk együtt dolgozni Happy-vel, de sehogy sem működött a dolog. Sem személyesen, sem játék közben nem voltunk vele azonos hullámhosszon, egyszerűn másképpen láttunk dolgokat és ez vezetett a cseréhez, sehogy sem láttuk jónak ezt hosszútávon. Végül ALEX mellett döntöttünk, –és amióta ő a csapatban van sokkal jobb a légkör, sokkal nagyobb összhangban vagyunk, és szerintem ez látszott is ma."

Több lehetőségetek is volt az LDLC csapatából, miért pont ALEX érkezett hozzátok?

"Sokan AmaNEk-re számítottak, de nálunk sokkal fontosabb volt a személyiség. ALEX remekül teljesít az ember hátrányos helyzetekben, az LDLC-ben irányító volt, így remekül tud kezelni több játékost és saját magát is egyszerre. Nálunk pedig sokkal jobban figyelhet majd az egyéni játékára, sokkal inkább erős játékos lesz. A játékon belüli tanácsai,  a munkamorálja miatt választottuk őt; remekül fogja segíteni a csapatot."

Ahogy már te is mondtad, ő az LDLC-ben irányító volt. Korábban a G2-ban pont az volt az egyik legnagyobb gond, hogy mindenki bele akart szólni az irányításba. ALEX teljesen elhagyja most ezt a szerepet vagy fog neked segíteni játék közben?

"A G2-ban inkább a különböző felfogások és stílusok okoztak gondot. Voltak akik egy bizonyos módon akartak dolgozni, mások pedig másképp, így egyik oldal sem működött igazán. ALEX úgy jött ide, hogy pontosan tudta milyen szerepet fog játszani. Az irányítás továbbra is 100%-ban az enyém.A jövőben persze lesznek dolgok amiket átbeszélünk, mert vannak nagyon jó ötletei a játékot illetően, amik remekül működtek az LDLC-ben, –de nekünk most erre nem volt időnk a Minor előtt."

Ha már szóba hoztad a Minort, sokakat meglepetésként ért a Valiance győzelme a mousesports ellen. Ti számítottatok ilyen eredményre?

"Nem néztem a meccset, de bármi megtörténhet. A Valiance egy nagyon erős csapat, remek egyéni játékosokkal és LETN1 is remekül vezeti a srácokat. A mousesports pedig nem volt elég felkészült szerintem. Mi egészen a nyílt selejtezőkben kezdtük meg az utat a Majorre és azt kell mondjam, hogy az alsóbb kategóriák csapatai koránt sem gyengék. Könnyedén tudnak meglepetést okozni, –különösen Bo1-es mérkőzés során. Persze meglepő az eredmény de benne volt a pakliban. A Valiance számunkra is nehéz ellenfél volt, ügyesen játszottak, de örülök, hogy sikerrel zártuk azt a meccset is."

Mit gondolsz, milyen eredményekkel zártok majd a rájátszásban a másik csoport csapataival szemben. Az ENCE nagyon erősnek tűnik, mik az elvárások?

"Nehéz lesz! (nevet) A Minor ezen szakasza már borzasztóan nehéz szokott lenni, még akkor is ha a B csoport második helyezettjével játszunk majd. Mindegy, hogy melyik csapat ellen, de nehéz küzdelem lesz, mi pedig nyerni akarunk. Nem számít az ellenfél, akkor 100%-on kell játszanunk, csakis így nyerhetünk. Ha gyenge a védelmed, nem bízol meg a másikban és fölöslegesen kezdesz el gondolkodni butaságokon, akkor nagyon könnyen veszíted el a köröket. Nem tudjuk változtatni, hogy az ellenfelünk éppen jó vagy rossz formában van, de a saját teljesítményünkön tudunk javítani.  Ezt mondtam a többieknek is a mérkőzés után, dolgoznunk és fejlődnünk kell, különösen Inferno-n, hiszen nem fogjuk megnyerni a rájátszást csak úgy ajándékba. A célunk pedig kijutni a Majorre."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!