Major győztes francia és finn uralom az európai Minor csoportkörében

Major győztes francia és finn uralom az európai Minor csoportkörében

IEM Katowice Minor első nap -  Négy csapat egy lépéssel máris közelebb került a Majorhöz.

Tegnap kezdetét vette az IEM Katowice Major európai és CIS régiós Minor versenye, ahol 4 csapat máris továbbjutott a csoportkörökből; ők már csupán egyetlen lépésre vannak a Majortől. Hogy miként is zajlik a Minor és hogy személy szerint én milyen eredményeket várok, arról a lenti cikkben olvashattok bővebben, itt pedig nézzük meg pontosan milyen eredmények születtek tegnap.

Mit gondoltok kik lesznek a Minorok befutói, papírforma vagy meglepetések?

Sziky | 19/01/13 16:00Alig pár nap és máris kezdődnek a Minor versenyek. Nézzük meg kiknek van a legnagyobb esélye továbbjutni és kik okozhatnak meglepetést.

IEM Katowice CIS Minor 1. nap

A Major győztes Gambit csapata kezdte meg a napot a Syman ötöse ellen. Ne feledjük, hogy a Gambit felállása sokat változott tavaly ősszel, jelenleg a HellRaisers kezdőjéből kikerült bondik is a csapatot erősíti, sajnos azonban a magabiztosság hiánya meglátszott a teljesítményükön, csúnya vereségbe szaladtak bele. A csoport másik mérkőzésén a Spirit és a Nemiga csapott össze, ez már egy sokkal izgalmasabb mérkőzés volt, a pálya Mirage, a győztes kikiáltásához szükséges körök száma pedig 34. Mindkét csapat pontosan ugyanazt a CT oldalt játszotta, ez az eredményen is meglátszódott, hiszen mindkét félidő 10-5-ös CT oldallal végződött, így végül hosszabbításnak kellett jönnie, amiből a Spirit csapata került ki győztesként. A csoport döntőmérkőzése így értelemszerűen a Spirit és a Syman között zajlott, ez már Bo3-as küzdelem volt Dust2, Mirage és Nuke pályákon. Pontosabban csak az első kettőn, mert két hosszabbítás is kellett hozzá, de végül Dust2 után Mirage is a Spirit győzelmével zárult, így ők már biztosan ott vannak a CIS Minor rájátszásában.

n0rb3r7 és a Winstrike már biztosan ott van a CIS Minor rájátszásában

A B csoportban is mondhatjuk, hogy a papírforma érvényesült, –talán még jobban is mint az előző négy csapat esetében. A Winstrike és az AVANGAR tudott győzelmet aratni a Runtime és a pro100 csapata fölött. Mindkét mérkőzés borzasztóan egyoldalú volt, 16-6 és 16-5 eredmények születtek, tisztán látszik, hogy a pro100 ötösének még sokat kell fejlődnie, seized új szervezettel való visszatérése pedig enyhén szólva sem sikerült fényesen. Bár matematikai esélye még van ennek a két csapatnak, az első napon mutatott játékuk alapján meglepetés lenne ha bármelyikük vissza tudna vágni és bejutna a rájátszásba. A B csoport győzteseként végül a Winstrike került ki, itt már szükség volt mind a három pályára, az AVANGAR szorosan, de nyerni tudta Cache-t, Dust2-n és Train-en sokkal fölényesebb győzelmet aratott az orosz Winstrike, akik így a Spirit mellett a mai napot felkészüléssel és pihenéssel tölthetik.

IEM Katowice EU Minor 1. nap

Nyugodtan mondhatjuk, hogy az európai csapatok között nem a papírforma érvényesült; nem hiszem, hogyan sokan fogadtak volna arra, hogy akár a mousesports, akár a North a csoport aljáról kapaszkodhat majd felfelé, ha ott akar lenni a Majorön. Márpedig ez történt, az A csoportban a szerb Valiance ötöse volt képes maga alá gyűrni a mouz játékosait, míg a Vitality az OpTic csapatán gázolt át. A két nyertes csoportgyőzelemért zajló küzdelme is egy remek mérkőzés volt, a vétók után a Mirage, Inferno, Dust2 trió lett a mérkőzés helyszínei, ahol a két csapat megnyerte egymás pályáját, majd Dust2-n a Vitality tudta lezárni a mérkőzést, –méghozzá elég könnyedén, 16-4-re nyerték a pályát.

érik az újabb Major szereplés allu és az ENCE számára

A másik négyesfogat is elég erős csapatokat tartalmaz, és bár az ENCE győzelmére lehetett számítani a yam-mel kiegészülő ex-Space Soldiers csapatával szemben, az már sokkal inkább meglepő, hogy a Windigo ugyanilyen könnyen verte meg a North ötösét, akik mintha a pályán sem lettek volna. A bolgárok lendülete azonban elfogyott az ENCE elleni Bo3-as küzdelemhez érve, a finnek két könnyű pályával szerezték meg maguknak a csoportbeli első helyet és ezzel együtt a Minor rájátszásbeli helyüket. 

A csoportok első helyezettjeit leszámítva, a többiek ma is játszanak a rájátszásba jutásért, –ti kinek szurkoltok és melyik csapat továbbjutására számítotok?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!