Egy teória szerint a szezon végén a jég és tűzkirály csatáját láthatjuk

Egy teória szerint a szezon végén a jég és tűzkirály csatáját láthatjuk

Fortnite - Minden jel arra mutat, hogy a jégtömb közepén egy rab lapul.

A hónapok, lassan pedig évek során a Fortnite története egyre fontosabbá válik az emberek számára. Természetesen a lényeg még mindig a túlélés, –és az, hogy te nyerd meg a meccseket, de a történet nem csak a játékmenetet változtathatja meg gyökeresen, de további reklámot ad az amúgy is híres játéknak, emellett pedig izgalommal tölti el a veterán játékosokat is. Lassan tényleg kimondhatjuk, hogy a Fortnite az első olyan Battle Royale, ami a tökéletességig tudta fejleszteni a játékmenet és a történet kéz a kézben járását. Ebben nagy szerepe van az StW-nek is, de egy ideje már két külön történeten is tud mozogni az eredeti játék és a Battle Royale mód. Miért is emlegetem ezt fel a szezon közepén? Pontosan azért, mert az elmúlt napokban rengeteg olyan dolog történt, ami megváltoztathatja az eddig elképzelt sztorit. A frissítéssel ugyanis megérkezett egy jéggömb, amiben a jégkirályt láthatjuk, miközben a jéghegy belseje folyamatosan olvad, a TV-k pedig vihart jeleznek.

Egy teória szerint viszont ez még bőven csak a kezdet, hisz nem pont miattunk próbál a jégkirály elárasztani mindent hóval és elengedni a zombiapokalipszist, hanem egy ősi ellensége, a napkirály miatt.

Elhisszük, hogy ez így elsőre egy kicsit furcsán hangzik, hisz még semmi nyomát nem láttuk annak, hogy egynél több király lenne, –de egy teória szerint az egész sztori összeáll, ha megismerjük a részleteket. Kezdjük rögtön az elején:

A.I.M

Nyúljunk vissza egészen az előző szezonig, amikor is megismerkedhettünk A.I.M-el, akire azt tippeltük, hogy a jövőből jött. Ez végül nem volt teljesen igaz, hisz ő is a jégkirály katonája volt és mint egy megfigyelőként érkezett a szigetre, várva a tökéletes alkalmat, hogy megindulhasson az offenzíva. A közösség már akkor észrevette azt, hogy az ejtőernyőjén és rengeteg más helyen is egy logót használ, ami akkor még nem teljesen volt világos, de mostanra már arra enged következtetni, hogy a jégkirály nem először használja ezt a jéggömböt:

Oké, de miért jöttek ide?

Ez a része a történetnek még kicsit homályos, de a jégkirálynő skin érkezésével arra gondolhatunk, hogy a király közel sem egyedül végezte eddigi munkáját, hisz a termében is összesen hat szék található, amiből az egyiket fellökték.  A székek előtt található asztalon mindenhol vannak jelek, amik egy kicsit nehezen kivehetőek, de abban biztosak lehetünk, hogy a jég és a tűz emblémája is megtalálható rajta. Külön érdekesség, hogy a tűz embléma előtti széket felborították. Ekkor jön képbe az, hogy miért is olvad a jég közepe.

Ez bizony egy börtön!

"Persze, hogy az, hisz mindenhol cellák vannak!" - mondhatja mindenki kórusba, de ne felejtsük el, hogy a terem közepe még mindig láthatatlan számunkra, hisz egy nagy jégtömb zárja körbe, ami folyamatosan olvad. Nem véletlenül volt teljesen befagyva, hisz ezzel is kordában tudja tartani az oda bezárt élőlényeket vagy éppen személyeket. Nagyon úgy néz ki viszont, hogy a jégtömb nem a globális felmelegedés alkalmából olvad, hanem egy rab miatt, aki a tűzkirály. Erre enged következtetni több leakelt textúra is, amin láncokat és egy hozzá csatlakozó férfi kart láthatunk:

Emellett az olvadás későbbi szakaszaiban a befagyasztott király alatt a logó is megjelenik majd:

Snowfall skin, avagy a jégkirály bukása

Angolul a snowfall havazást jelent, de az Epic ismert arról, hogy kreatív és okos húzásokkal, már rég elhintik a csíráját az érkező történetnek, ezért a Snowfall kétértelmű is lehet, mivel tükörfordításban, akár a "Hó bukását" is jelentheti. Ezért a teória úgy gondolja, hogy a kilencedik héten megszerezhető skin a Fire King –tehát a tűzkirály– lesz.

Hogy jönnek a képbe már megint a zombik?

A kocka igen hosszú ideig volt velünk, majd a zombikkal és a pálya körüli "túrázással" csúcsosodott ki. Eközben elolvadt, szétesett és rúnákat is hagyott maga után, legalábbis ideig-óráig biztosan. Itt jön a képbe megint A.I.M és a hatodik szezon kilencedik töltőképernyője.A zombik legyőzése után A.I.M tovább folytatta a karakterek megfigyelését és elég logikus lépés lett volna tőle, ha a kráterek valamelyikéből elcsen egy kis darabot. Ezt ezután visszavitte a jégkirályhoz, aki hasznosította és nagyon úgy néz ki, hogy megteremtette a saját zombi hadseregét.

De mégis miért?

Egyszerű: ha mindent hó borít, akkor a tűzkirály nem tud majd kiszabadulni a börtönéből és végleg ő lehet a sziget ura. Itt jövünk a képbe mi, akik valószínűleg legyőzik a zombikat ismét, így pedig a tűzkirály kiszabadul, a tél pedig szépen eltűnik a következő szezonra. A napkirály melege amúgy könnyen és gyorsan elolvaszthat mindent, amivel egy régebbi teória, az özönvíz is megállja a helyét.

Természetesen a fent leírtak mind csak feltételezések, de az egyszer biztos, hogy teljesen logikusak. Természetesen a múltban már volt pár teória, ami nagyon hihetőnek tűnt, végül mégsem lett belőle semmi, így illik ezt is a helyén kezelni. Kíváncsian várjuk, hogy végül hogyan alakul a történet, a teóriát pedig a FortTory-nak köszönhetjük.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Cover: Youtube

Kövess Minket!