Nem csak az MNEB-en, de a nemzetközi kupákon is remekül helytálltak a magyar top csapatok

Nem csak az MNEB-en, de a nemzetközi kupákon is remekül helytálltak a magyar top csapatok

A HoP eSport és a Budapest Five is szerzett már pontokat.

Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság mellett természetesen további más nemzetközi ligákban és online kupákban is fordulnak meg magyar játékosok; ezek közé tartozik az ESEA Advanced, ahol a résztvevők között ott van a HoP eSport illetve a Budapest Five is. Emellett Domoszlay kolor " Ádám is folyamatosan megtalálható az utóbbi időkben a Vexed felállásában, –sőt, a GO4CSGO december havi döntőjét is két magyar csapat vívta, ahol a HoP ellenfele a Nice Gaming volt.

Az ESEA Advanced ligájában a Budapest Five kettő mérkőzésen van túl, ebből az egyik egy 16-9-es győzelem a korábban flash mellett is játszó BARBARR vezette x6tence Galaxy ellen Inferno-n, illetve egy 16-5-ös vereség a dán LyngbyVikings ellenfeleként szintén Inferno-n. Másik érdekelt a HoP eSport, akik egy mérkőzést játszottak, mely egy 16-7-es győzelemmel zárult a magyarok javára a finn Minttu ellen. A két csapat következő mérkőzése pedig majd pont egymás ellen fog zajlani január 21-én, hétfőn.

A hazai érdekeltség a United Masters League online versenyében továbbra is fennáll, hiszen kolor a liga első részében még az EURONICS színeiben csatázott, most azonban a Vexed pontjait igyekszik növelni a tabellán. Ezen a héten egy győzelem és egy vereség a mérlegük, hiszen 2-0-ra megverték az LDLC együttesét, az AGO ellen azonban nem a legjobb formájukat nyújtották a srácok. A mai nap viszont ismét szurkolhatunk kolornak, ugyanis a dán Tricked ellen játszanak 21:00-tól egy BO2 mérkőzést ebben a ligában.

GO4CSGO december havi nyolc csapatos döntőjét pedig a tegnapi nap folyamán bonyolították le, ahol három magyar ötös is harcba szállt az első helyért járó 500 eurós nyereményért. Első körben csupán a Tigene-mach0-KaHu-dsp-Senthry felállással játszó OKKLUZÁLIS FEHÉR kapott ki az orosz Sables ellen 16-3-ra, a Nice Gaming egy nagyon szoros, tripla hosszabbításos mérkőzésben viszont legyőzte belga vetélytársát, a GameFist.cs csapatát, míg a HoP eSport alapértelmezett győzelemmel jutott az elődöntőbe. Az N6 később legyűrte 16-14-re Tigene-ék ellenfelét, a HoP pedig 22-19-re győzött a szintén orosz Defying Gravity ellen, –így két magyar csapat küzdhetett meg a végső győzelemért, melyet végül SzarvasMarháék kaparintottak meg 2-1-es győzelmükkel.

A magyar játékosok és csapatok tehát nemzetközi versenyeken is helyt álltak, hiszen sok szép eredménnyel gazdagodtak ezen a héten! Gratulálunk nekik!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!