4 év után most először nem lesz ott a Majorön a mousesports

Meglepő kieséssel zárultak az EU Minor tegnapi mérkőzései; 2015 óta most először nem lesz Majorön a német csapat.

Két EU és két CIS csapat pihenéssel és felkészüléssel tölthette a tegnapot, a többiek viszont még küzdöttek a Minor rájátszás helyekért, –és a Majorre jutásért. Régiónként 4 db BO3-as mérkőzésünk volt tegnap, –nézzük is meg kik nyertek és kik buktak a meccseken, születtek-e meglepetés eredmények vagy minden úgy történt ahogyan a legtöbben számítottunk rá, de előtte még –aki esetleg lemaradt a Minor első napjáról– az a lenti cikkre kattintva pótolhatja.

Major győztes francia és finn uralom az európai Minor csoportkörében

Sziky | 19/01/17 11:00 Tegnap kezdetét vette az IEM Katowice Major európai és CIS régiós Minor versenye, ahol 4 csapat máris továbbjutott a csoportkörökből, ők már csupán egyetlen lépésre vannak a Majortől. Hogy miként is zajlik a Minor és hogy személy szerint én milyen eredményeket várok, arról a lenti cikkben olvashattok bővebben, itt pedig nézzük meg pontosan milyen eredmények születtek tegnap.

IEM Katowice CIS Minor 2. nap

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a B csoport pontosan úgy alakult, ahogyan azt sokan várták. A csoportgyőztes Winstrike mellett –különösebb megerőltetés nélkül– az AVANGAR csapata jutott tovább a rájátszásba, miután két könnyed pályán sikerült legyőzniük az ukrán pro100 együttesét. Amiről érdemes még szót ejteni az a Runtime: róluk nem régen olvashattatok híreket, miszerint a seized, kalinka, hooch, scoobyxie és starix felállás egy új német szervezet színeiben folytatja a játékot. Nem egy frissen összekerült ötösről beszélünk, így az idő hiánya nem lehet mentség számukra arra a borzasztóan gyenge teljesítményre, aminek köszönhetően a Minor második napján véget ért pályafutásuk 2019 első Major tornáján. Persze nem valószínű, hogy sokan számottevő erőként jegyezték fel a csapat nevét, a pro100 csapatával azért illet volna egy szoros mérkőzést játszaniuk, –sajnos nem így történt. 

DeadFox korábbi csapattársa, bondik is a Gambit színeiben játszik

Az A csoportban már annál inkább volt meglepetés, –számomra legalábbis mindenképpen az volt, hogy a Gambit vissza tudott jönni a játékba. Mielőtt szétkapnátok: semmi bajom nincs a Gambit csapatával –és persze sokkal tapasztaltabb játékosokból áll, mint ellenfelei a csoportban–, de egy Bo3-as meccs során én arra számítottam, hogy kifogynak majd a szuflából és valamelyik "kisebb" csapat megveri őket. Miután a Nemiga játékosainak ez nem sikerült, a Syman vs. Gambit mérkőzés döntött a B csoport második helyéről, amit végül a Gambit tudott megcsípni. Pedig a Syman jól kezdett és megnyerte a saját választású Mirage-t, Dust2-n és Train-en azonban könnyedén hozta magát vissza a játékba a Gambit. A CIS Minoron ma Spirit vs. AVANGAR és Winstrike vs. Gambit mérkőzéseken szurkolhatunk.

IEM Katowice EU Minor 2. nap

Kezdjük itt is a B csoporttal, ahol az első napos borzasztó kezdés után összekapta magát a North és játszi könnyedséggel nyerte meg a mérkőzését az ex-Space Soldiers csapatával szemben, majd a csoport döntőmérkőzésén is vissza tudott vágni a bolgár Windigo ötösének, –igaz, ott már mindhárom pályára szükség volt. A Windigo pedig nem adta könnyen magát, a saját választású Overpass-t meg is nyerte 16-12-re. Az A csoportban véleményem szerint izgalmasabb mérkőzéseknek néztünk elébe, amik aztán nagyon gyorsan és nagyon egyhangúan záródtak le.

a mousesports csapatának pakolnia kell a Majorről

A mousesports csapatára várt két Bo3-as küzdelem, hiszen az OpTic Gaminget egyszerűen utasították maguk mögé. Szerintem szinte mindannyian a mouz győzelmét vártuk az A csoport döntőmérkőzésén, –főleg úgy, hogy ellenfelük a Valiance csapata volt, akiket cseppet sem érdemes lebecsülni–, de tény, hogy nem ugyanabban a kategóriában játszanak, mint a mouz vagy a North a másik csoportból. Ennek ellenére a mouz mintha bele aludt volna a mérkőzésbe, egyedül suNny és ropz hozta a minimumot, a többiek borzasztóan rosszul teljesítettek magukhoz képest, aminek egy Valiance győzelemmel záruló Train (16-12) és Cache (16-8) lett a vége. A chriJ vezette mousesports így kiesett a Minorból és nem lesznek ott a Major mezőnyében, erre pedig a csapat fennállásának történetében 2015 óta nem volt példa. Nem zárt pedig rossz évet a mouz 2018-ban, de gyaníthatóan nem így tervezték kezdeni az új évet, –és főleg nem így tervezték a Minort.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!