Nem egy másik filmes platform, hanem a Fortnite a Netflix legnagyobb vetélytársa

Nem egy másik filmes platform, hanem a Fortnite a Netflix legnagyobb vetélytársa

Azt hinné az ember, hogy legalább a Netflixnek nem kell aggódnia a Fortnite miatt.

Kétségkívül kijelenthetjük, hogy a Fortnite volt 2018 legsikeresebb játéka. A játékosbázis szinte megállás nélkül növekszik, a játék pedig már egy év alatt rengeteget fejlődött. Éppen ezért a tavalyi évben azt láthattuk, hogy a mainstream médiába is betört a Fortnite. Azt már egy ideje tudjuk, hogy ez a siker más játékoknak okozhatott kisebb károkat, –még akkor is, ha egyébként az egész gaming piacnak jól jön ez a hihetetlen népszerűség.

Azt viszont nem hittük volna, hogy pont a Netflixtől, –egy amerikai film és sorozat streaming platformtól– fogjuk azt hallani, hogy a Fortnite a legnagyobb vetélytársa. Pedig pontosan ez történt: nemrég egy évértékelő levelet küldtek a befektetőknek, amiben elmondták, hogy mit is terveznek 2019-re. Szóba került az is, hogy jókorát veszítenek majd, –hisz a Disney és az NBC is hasonló streaming platformot készít–, így eme két cég által készített filmeket és sorozatokat majd le kell venniük a palettáról. Éppen ezért Amerikában egy kicsit nőni is fog a havidíj. Ebben a levélben viszont elárulták azt is, hogy ki jelenleg a legnagyobb konkurencia, akire figyelniük kell. Ez pedig nem az HBO, hanem a Fortnite:

"Amerikában körülbelül 10%-os képernyő időt és egy kicsit kevesebb telefonos időt tudhatunk magunkévá. Inkább a Fortnite-al küzdünk (és vesztünk), mintsem az HBO-val. Amikor Októberben a Youtube megállt pár percre, hatalmasat ugrott a néző számunk. Több ezer vetélytársunk van, és nagyon olcsón be lehet ugrani ebbe a szakmába, ha kellő tapasztalattal rendelkezik valaki."

Egyértelmű tehát, hogy a Fortnite már nem csak más játékoktól, de egyéb szórakoztatóipari cikkektől is elragadja a közönséget. Érdemes amúgy megemlíteni, hogy a Netflixnek jelenleg 139 millió feliratkozója van, míg a Fortnite-nak 200 millió, amiből 80 millió minden hónapban aktív. Természetesen az előbbi fizetős míg utóbbi ingyenes, –de valljuk be, ekkora sikert már tényleg nehezen lehet felfogni.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!