"Egyértelműen az Új Legendák szakasz a cél" - az ENCE már biztos résztvevője a Majornek

A finnek már biztosan ott vannak a Major mezőnyében, az egyik utolsó helyért ma megy a küzdelem.

Utolsó napjához ért a CIS és az EU Minor, ma még a második, a Major Új Kihívók szakaszába érvényes helyezésért megy a küzdelem, de a harmadik helyen végző csapatnak is lesz még fűszál amibe kapaszkodhat.

4 év után most először nem lesz ott a Majorön a mousesports

Sziky | 19/01/18 10:57 Két EU és két CIS csapat pihenéssel és felkészüléssel tölthette a tegnapot, a többiek viszont még küzdöttek a Minor rájátszás helyekért, -és a Majorre jutásért.

Az első napon többek között a North is rosszul kezdett a Minoron, de a rájátszásba nagyjából a papírformát igazoló csapatok jutottak be, –igaz, a mousesports nem–, így ők 4 év után most először nem lesznek ott a profi CS:GO legnagyobb versenyén. Az európai régióból a finn ENCE csapata bizonyult a legerősebbnek; ők már biztosan ott lesznek a Majorön, a Minor második helyezéséért pedig a francia Vitality és a dán North küzd majd meg ma délután. A finnek a már említett dán csapatot tudták legyőzni 2-0 eredménnyel, a mérkőzés után pedig Aerial-t kapta el a HLTV-re egy gyors élménybeszámolóra.

Mesélj kicsit a North elleni első pályáról, Train-ről, ahol két hosszabbításra is szükség volt. Milyen volt a hangulat a meccs közben és végül, hogy tudtátok lezárni a küzdelmet?

"Magabiztosan játszunk Train-en, de a támadó oldal elején vétettünk néhány buta hibát. Tudtuk, hogy nyugodtak kell maradjunk és továbbra is koncentrálni a győzelemre, tudtuk, hogy mi kell a győzelemhez."

Inferno-n úgy tűnt, hogy az ellenfél minden lépését ismeritek. Ennyire felkészültetek vagy mitől olvastátok ilyen jól a játékot?

"Őszintén szólva nem tudom, mert online nem játszunk olyan jól ezen a pályán, majdnem mindig veszítünk rajta. De LAN-on más, öt körnél szinte senki sem tud többet hozni ellenünk. Nem tudom pontosan mitől van ez, de felkészültek voltunk és jól tudtuk olvasni a játékukat."

Legtöbbőtöknek ez lesz az első Major szereplése, milyen érzés tudni, hogy a legnagyobb CS:GO versenyen játszhattok?

"Őszintén mondhatom, hogy nagyon sokat jelent ez számunkra. Legutóbb nagyon kevéssel csúsztunk le a Majorről, most viszont sikerült és nagyon boldogok vagyunk."

Miután a Major beülő már meg van, mi a következő cél az ENCE számára?

"Egyértelműen az Új Legendák szakasza, oda akarunk eljutni és legalább játszani a nagyszínpadon."

A már említett Vitality vs. North mérkőzés győztese szintén bejut az Új Kihívók szakaszba ma délután, a vesztes csapat a Minor Rájátszás 4 fős mezőnyébe kerül, ahonnét további két csapat fog majd továbbjutni a legjobbak közé.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!