Megtört a jég, ezúttal a Liquid volt erősebb a bakikkal tarkított verseny döntőjében

Megtört a jég, ezúttal a Liquid volt erősebb a bakikkal tarkított verseny döntőjében

A technikai és szervezői bakikon túl azért egy kis CS:GO is volt az iBUYPOWER versenyén.

Maradjunk annyiban, hogy enyhén szólva hibáktól túlzsúfolt volt az iBUYPOWER Masters 2019, pedig előzetesen mindenki egy remek eseményre számított igazi top csapatok küzdelmével. Ha lemaradtál volna az első napot beárnyékoló gondokról, akkor ezt a lenti cikkben pótolhatod, –most azt fogjuk megnézni, hogy mi történt  verseny második napján és ki nyerte a döntőt.

iBUYPOWER Masters 2019 - Tökéletes példa arra, hogy hogyan ne rendezz versenyt

A temérdek technikai hibán túl a szervezés sincs a helyzet magaslatán.

Sajnos a második nap sem volt hibáktól mentes, –de vonatkoztassunk most el ettől a dologtól–, sokkal inkább érdekesebb, hogy a FaZe nem igazán tudott remekelni ezen a versenyen sem: a csoportkörökben meg tudták verni a Luminosity csapatát, de a Ghost együttesétől kétszer is sikerült vereséget szenvedniük Train-en, így ők már a rájátszásba sem jutottak be. Persze tisztában vagyok vele, hogy a sorozatos technikai-, és egyéb hibák bőven kihatással lehettek játékosok és csapatok teljesítményére, de azért így pár héttel a Major előtt elbukni a Ghost csapatával szemben nem túl biztató, –különösen úgy, ha megnézzük, hogy Katowicében majd MIBR, Liquid és Astralis szintű csapatok ellen kell bizonyítaniuk.

A rájátszásban aztán hamar elérkeztünk ahhoz a döntőhöz, amit tavaly négy alkalommal is volt szerencsénk látni; bizony itt is az Astralis és a Liquid csapata került össze. Formátum a szokásos Bo3 volt, a dánok Dust2-t, az amerikaiak Inferno-t választották, a harmadik pálya pedig Overpass volt. Mondhatjuk, hogy a megszokott módon kezdődött a döntő, az első pálya után pedig máris dörzsölhették a tenyerüket a dán szurkolók, hatalmas nagy fölénnyel, 16-4-re nyert az Astralis Inferno-n. A Liquid azonban fel tudott állni, –és ha nem is ekkora fölénnyel, de mindkét oldalról több kört behúzva– meg tudta nyerni Dust2-t, így máris roboghattunk tovább Overpass-ra.

Arra az Overpass-ra –amit még mindig inkább CT oldali pályának mondunk–, és ahol (ennek ellenére) egy remek 6 körös támadó oldalt tudott zárni a Liquid, majd a második félidőben 110%-on pörögve, szinte kört sem engedve a dánoknak sikeresen hárítottak 10 körben is, –beállítva így Overpass-ra a 16-11-es végeredményt. Ez azt jelentette, hogy sokadik nekifutásra, de sikerült a Liquid-nek felülkerekednie a világelső Astralis csapatán. Muszáj kiemelnem NAF és Stewie2K játékát: mindketten elképesztő formában voltak, előbbi játékos meg is kapta a verseny MVP díját.

Persze minden bizonnyal nem akarta az Astralis sem ellőni minden puskaporát ilyen rövid idővel a Major előtt, ez azonban nem von le semmit a Liquid érdeméből. Úgy tűnik, hogy a FaZe egyenlőre nem jelent veszélyt, de a Liquid vagy akár a Na'Vi tehet róla majd, hogy ne egy mára már megszokott dán dominancia legyen majd Katowicében.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!