A Spirit a top 30-ban, az ENCE pedig már a legjobb 10 között! - HLTV ranglista

A Spirit a top 30-ban, az ENCE pedig már a legjobb 10 között! - HLTV ranglista

Nézzük milyen hatással volt a profi csapatok erőviszonyára a hétvégi versenyek.

Végre elkezdődött a profi CS:GO 2019-es éve, hétvégén lezajlott az első komolyabb verseny, igaz bőven vannak dolgok, amik belerondítanak az iBUYPOWER Masters kialakult összképbe, mellette pedig az EU és CIS Minorok mérkőzésein szurkolhattunk kedvenc csapatainknak, játékosainknak. Voltak is meglepetések bőven, elég ha csak arra gondolunk, hogy a Liquid végre elkapta az Astralis csapatát egy verseny döntőjében, vagy arra, hogy 4 év után most először nem lesz mousesports matrica a Majorről. Lássuk, hogy miként is hatott ez a profi csapatok erőviszonyát ábrázoló HLTV ranglistára.

Megtört a jég, ezúttal a Liquid volt erősebb a bakikkal tarkított verseny döntőjében

A technikai és szervezői bakikon túl azért egy kis CS:GO is volt az iBUYPOWER versenyén.

Top 10

Az Astralis uralkodását minden bizonnyal csak egy rossz Major szereplés törheti meg, de ha nem a Na'Vi vagy a Liquid nyeri nagy valószínűséggel még úgy akkor is a dánok maradnak majd a csúcson. Picit lejjebb görgetve már annál inkább voltak mozgolódások a legjobb 10 csapat között is, a fnatic például egyre inkább előkelő pozíciót foglal be magának, pedig az őszi ESL Pro League alatt jócskán le voltak maradva. Bár a már említett iBUYPOWER Masters nem sikerült túl fényesen a FaZe számára, mégis be tudtak érni a legjobb 5 csapat közé, ellenben a múltét másik nagy eseménye, az EU Minor már annál inkább jól sikerült az ENCE számára, beértek a legjobb 10 közé és nekik már biztosan lesz matricájuk az IEM Katowice Majorről.

Top 20

Ahogy már megszokhattuk, a legjobb 10-től lefelé történnek a nagyobb helycserék, nem volt ez másképpen most sem, igaz sok csapat még nem vett rész komoly versenyen idén, de a Ghost például 5 helyet is tudott javítani saját helyezésén, a francia csapatok pedig szépen felsorakoztak egymás mögött, a dolog érdekessége, hogy a G2 folyamatosan ront saját eredményén, az LDLC és a Vitality pedig oda ért mögéjük. A DeadFox szurkolók bánatára a HellRaisers is jócskán vissza esett tavaly őszi állásához képest, igaz, ők 2018 utolsó nagy versenyeitől kezdve egészen máig, még nem játszottak tétmérkőzést, egy jó Major szereplés akár újra a legjobb 10 közé dobhatja majd őket.

Top 30

A dél-afrikai Bravado tudott igazán közel kerülni a legjobb 20 csapathoz, meglátjuk, hogy az amerikai Minoron mire jut majd a csapat, rajtjukon kívül a Spirit tudott még rengeteget javítani, egészen pontosan 13 helyet ugrott előre, így bekerültek a top 30-ba, csakúgy, mint a Windigo és a Valiance. Ellenben a TYLOO és a Heroic kerül egyre inkább a kiesés szélére, meglátjuk, hogy magukhoz tudnak-e majd térni.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Képek: HLTV.org

Kövess Minket!