Hússzal több BO3 mérkőzést láthatunk majd Katowicében

Hússzal több BO3 mérkőzést láthatunk majd Katowicében

Megújították a soron következő Major torna lebonyolítását.

Tegnap délután jelentette be az ESL a soron következő IEM Katowice Major tornán életbelépő változásokat. A már egy ideje megszokott svájci rendszert a szervezők megtartják, azonban minden mérkőzés az Új Kihívók és az Új Legendák színpadán BO3-ban lesz lejátszva, ennek köszönhetően 26 meccs dől el kettő vagy esetleg három pályán, ez hússzal több, mint a legutolsó Londonban rendezett FACEIT Major versenyén, hiszen ott csak a 2-2-vel álló csapatok küzdhettek a kiesés ellen Best-of-Three-ben.

A több mérkőzésnek köszönhetően a két színpad első két nyitónapján két mérkőzés fog folyni egy időben, így két közvetítéssel is szolgál majd az ESL. Emellett bevezetik az úgynevezett  –korábban már az IEM Chicago versenyén letesztelt– "Players-Selected Seeding" szisztémáját is, mely azon alapul, hogy a résztvevő csapatok saját maguk kreálnak egy sorrendet ellenfeleikből, amit természetesen a szervezők is figyelembe vesznek, így ez is közre fog játszani egy csapat ellenfelének kiválasztásában.

Továbbra is alkalmazni fogják majd az Élő-pontrendszert (ELO rating system) ami a Buchholz-számítást fogja kicserélni, melyet Londonban szintén alkalmaztak a svájci rendszer harmadik és ötödik köre között, Katowicében viszont az egész verseny folyamán figyelembe fogják venni, mely szintén az ellenfél kiválasztásban fog segíteni a kiélezettebb párharcok kialakításának és az egyoldalú mérkőzések elkerülésének érdekében.

2019 első Major versenye február 13-án veszi kezdetét a 16 Új Kihívó mérkőzéseivel, melyből majd szokás szerint 8 csapat jut tovább, ezzel bezsebelve Legenda státuszt, és bekerülve az Új Legendák színpadára, mely majd február 20-án startol.

Borítókép: HLTV.org

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!