Nem lesz ingyenes a Fallout 76

Nem lesz ingyenes a Fallout 76

Twitteren erősítette meg a Bethesda, hogy nem lesz egyelőre ingyenes a Fallout 76!

A tavalyi év egyik legnagyobb csalódása egyértelműen a Bethesda Fallout sorozatának legújabb darabja, a Fallout 76 volt. A nyílt világú MMO egyszerűen félkész állapotban került ki a piacra és azóta sem örvend túlságosan nagy népszerűségnek. Hiába újult meg a játék a negyedik számozott folytatáshoz képest rengeteg fronton, a tartalom hiánya és a bugos, repetitív, NPC-k nélküli világ még a legnagyobb rajongókat is eltántorította attól, hogy több száz órát beleöljenek a játékba. A Twitteren felmerült, hogy esetlen ingyenessé kéne tenni a játékot, hátha akkor a játékosbázis megnövekedne, de a Bethesda hivatalosan is cáfolta ezeket a pletykákat!

Novemberben az eladások terén kifejezetten biztató számokat produkált a Fallout 76. A Battlefield V mögött a második legtöbbet értékesített cím volt 1.4 millió digitális és fizikai példánnyal, de ez a lelkesedés gyorsan elhalt. A rossz kritikák és a csalódott játékosok tömkelegének véleménye miatt, egyik pillanatról a másikra 80 százalékot estek az eladási mutatók, ha összevetjük a számokat a Fallout 4 adataival. Azóta is döcög a szekér, aminek már csak egy kereke van és egy vén szamár húzza. A fanatikus rajongók természetesen nem szeretnék, hogy ingyenes legyen a játék, mert akkor kidobott pénznek érezhetnék azt, amit idáig ráköltöttek.

El kell ismerni, hogy a Bethesda azonnal felismerte, hogy nincs értelme teljes áron kínálni a terméket, ezért szinte azonnal a megjelenés után zsíros akciók keretében húzhattok be a Fallout 76-ot. Jelenleg az alapverzióért már csak 4000 forintot kérnek el bizonyos szürke webáruházakban, amíg a hivatalos oldalon még mindig közel 20.000 forintért fut a játék.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!