Nüanszok döntötték el a titánok harcát az NHL19 magyar bajnokság döntőjében!

Nüanszok döntötték el a titánok harcát az NHL19 magyar bajnokság döntőjében!

Az év elején véget ért az NHL 2019 első bajnoksága, a döntő pedig egyetlen este alatt 7 kiváló mérkőzést hozott.

Szép számmal összejöttek az NHL 2019 első magyar bajnokságra, a 15 nevező saját csapatot választhatott, aztán a résztvevőket 2 fő csoportra osztották. A bajnoki döntőbe KMH.Maci és Kiskun jutott, és végül az utóbbi 4:3-as győzelmét hozta a már most az év egyik legjobb fináléjában.

A csoport

B csoport

Mindkét csoportból az első négy helyezett jutott a rájátszásba, ahol az alábbi párosítások jöttek össze:

A képről már az elődöntő, valamint a döntő végeredménye is leolvasható, és bár az utolsó párharcig nem igazán akadt szoros összecsapás, a finálé kárpótolt mindenért.

A többszörös magyar bajnok a KMH színeiben Maci az egészen eddig veretlenül menetelő Kiskun ellen léphetett pályára. Macinak a játék 2018-as kiadásában a legutóbbi bajnoki szezon végül nem sikerült a legjobban, hiszen az általunk is közvetített döntőben Tufabali ellen maradt alul, így csak az ezüst éremnek örülhetett.

Jégre teszlek vagy jégből vagyok?

Nehéz eldönteni, hogy a kérdés melyik fele kapjon nagyobb hangsúlyt. Kezdjük rögtön az elején, mikor is az első mérkőzésen Kiskun tulajdonképpen simán győzött hárommal, aztán továbbra is parádésan teljesített, de Maci már kezdett éledezni, bár igazán veszélyes helyzeteket - a gólon kívül persze - nem sikerült kialakítania a második meccsen. Aztán jött Kiskun mesterhármasa, már ami a győzelmek számát jelenteti. Ekkor volt a legnagyobb a különbség a játékosok között, dacára Maci vezetést szerző találatának, Kiskun tulajdonképpen kitömte ellenfelét és egy mérkőzésre került a bajnoki győzelemtől. Fordítsuk akkor meg azt a bizonyos kérdést, mert azt a fajta kitartást, melyet Maci képvisel, azt nem igazán lehet szó nélkül hagyni. Egy már-már totális vereséget elkönyvelt állapotból felszívta magát és nyert zsinórban három találkozót. Tette ezt úgy, hogy a negyedik mérkőzésen 0:2-es hátrányból egyenlített és az utolsó harmad vége előtt 5 másodperccel lőtte be a győztes találatot. Ez érezhetően egy kicsit visszavetette Kiskunt, és bár az összesített állást tekintve az egyenlítés frenetikus módon összejött Macinak, szusszal már nem bírta a végéig. Mármint fejben, ugyanis a végletekig kiélezett 7. meccsen is voltak pillanatai, sőt a legutolsó pillanatig megvolt a sansza kiegyenlítenie, de nem tudta gólra váltani lehetőségeit. A fináléra az elsőtől az utolsó momentumig azt lehet mondani, hogy olyan párharcot varázsoltak elénk a srácok, melyet egyhamar nem lehet elfelejteni. Kiskun lett tehát az NHL19 Magyar Bajnokság első szezonjának aranyérmese.

Aki belenézne a mérkőzésekbe az itt most megteheti, nem bánja meg:

Ha érdekel titeket a magyar virtuális jégkorong és szeretnétek csatlakozni a küzdelmekhez, akkor látogassátok meg a bajnokság hivatalos oldalát!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!