Nem kell megijedni a legújabb frissítéstől, nem lepik el a csalók a meccseinket

Nem kell megijedni a legújabb frissítéstől, nem lepik el a csalók a meccseinket

CSGO - Akármennyire is rosszul hangozhatott, a Valve-nak nem ment el az esze.

Ma hajnalban ismét egy érdekes frissítés kavarta fel a kedélyeket, ami nem csak FMPONE legújabb pályáját távolította el a hivatalos mapok közül, de hozott egy igen drasztikus változtatást a csalókkal szemben is, hiszen:

Mostantól nem kell telefonszám ahhoz, hogy Prime-on játszhassunk, elég ha felfejlődünk 21-re!

Első ránézésre mi is –és sokan mások is– meglepődtek, majd voltak olyanok is, akik már világvégét ordibálva bejelentették, hogy mostantól mindenki csalni fog. Természetesen ez közel sem igaz, a Valve-nak pedig nem ment el teljesen az esze, hisz ez a változtatás nem segít a csalókon és a tisztességes játékosokat sem zavarja meg, de vegyük is végig, hogy miért:

Eddig se volt nehéz telefonszámot szerezni...

Amekkora eltántorító erő volt ez 5 évvel ezelőtt, mára a telefonszámhoz kötött fiókkezelés szinte semmit sem ér. Ha újonnan szerettünk volna egy steames fiókot venni a piacon, akkor maximum 1-2 dollár fejében kérhettünk mellé telefonszámot, de ha még rafináltabbak voltunk, akkor elintéztük mi magunk, –méghozzá egy olyan oldalon, ahol két gombnyomás után kaptunk egy véletlenszerű telefonszámot. A Valve tehát egyáltalán nem könnyíti meg a csalók dolgát –sőt, inkább megpróbál áttérni a Trust Factor adta előnyökhöz, ami még mindig nem egy tökéletes rendszer, de az tény, hogy aki megérdemli az biztosan a Trust Factor alján csücsül.

A Trust Factor jól működik, de közel sem tökéletes

Minden tévedésben van valami igazság; a csalók nem lepnek el minket, de az biztos, hogy lesznek olyan játékosok, akik –egy véletlen hibának, vagy a rengeteg fals jelentésnek köszönhetően– a Trust Factor alján lesznek. Ezt persze nem könnyű megoldani, de egy elhúzódó Valve-os levelezéssel szinte egészen biztosan abszolválható, ha az illető nem csalt és sosem volt Toxic, ami miatt reportot kaphatott. Rengeteg hasonló sztorit hallhattunk már, ahol manuálisan frissítették az illető Trust Factorját, mivel a rendszer tényleg hibázott. Ez mindenhol előfordulhat, így ha valaki ezt tapasztalja, érdemes megkeresni a Supportot.

A 21-es szintig nem könnyű felfejlődni

Természetesen nem nagyon lesz olyan csaló, aki saját maga tenné meg ezt, mindenféle külső program használata nélkül. Ha csalással fejlődik fel, vagy éppen botozással, akkor bőven lesz ideje a VACnet-nek elkapni még azelőtt, hogy MM-ezne, másrészről pedig, ha vesz egy 21-es accountot, annak nagy valószínűséggel borzasztóan alacsony lesz a Trust Factorja, amit csalással biztosan nem tud feljebb húzni.

MM in 2019 LUL

Végül, de nem utolsó sorban pedig be kell vallanunk, hogy az MM felett eljárt az idő. Természetesen a kezdők –és azok, akik nem veszik komolyan a játékot– szeretnek MM-ezni, ezt a Valve pedig meg is érti, hisz tényleg minden erejükkel próbálják megállítani a csalókat, de akit tényleg zavar az, amit a mai frissítéssel csinált a Valve, az nyugodtan próbálja ki a FACEIT vagy éppen az ESEA adta lehetőségeket. Természetesen az ingyenes élmények ott sem tökéletesen, de mivel a játék is ingyenes, így talán mindenki egy kicsit nyugodtabban költ havonta egy kis pénzt, hogy minőségi meccseket játszhasson, minőségi szervereken, szinte csalók nélkül.

A világ tehát nem áll a feje tetejére csak emiatt a változás miatt, –de ha valami oknál fogva mégis, és a csalóhorda ellep mindent, még mindig van jó pár külsős portál, ahol tovább játszhatjuk kedvenc játékunkat.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!