Rokonok és szabályok: megérkezett a Life is Strange 2 második epizódja

Rokonok és szabályok: megérkezett a Life is Strange 2 második epizódja

A "Wolf Brothers" kalandjai tovább folytatódnak. A Diaz testvérek életét ezúttal a rokonok és a szabályok keresztezik!

Négy hónapot kellett várnunk, de végre megérkezett a Life is Strange 2 második epizódja. A Rules alcímet viselő fejezetben ismét a Diaz testvérek kalandjait követhetjük nyomon és közösen élhetjük át velük a viszontagságos menekülést a rendőrség elől. A Cenega Hungary jóvoltából mi sem maradhattunk ki a Dontnod Entertainment legújabb alkotásából!

In medias res

A prológus azonnal belecsap az események sűrűjébe. Elhagyatott viskóban próbáljuk átvészelni ismételten Seant irányítva a természet pusztító erejét. Mushroommal kiegészült kis csapatunk a hideg ellen küzd, de végül a betegség felülkerekedik testvérünkön is tovább kell lépnünk. Daniel telekinetikus képessége áldás és átok is egyben, ezért fokozottan kell figyelnünk arra, hogy mikor és miért használja öcsénk a természetfeletti erejét. A nagy testvér szerepében befolyásolhatjuk, hogy a szabályokat betartja-e öcsénk, vagy elkanászodik és felelőtlenül mozgatja a tárgyakat. Egy éles ellentét húzódik meg a két testvér között, ami előremozdítja a cselekményt. Daniel megfázása egyre súlyosabbá válik, ezért el kell hagynunk az erdő mélyén megbújó kalyibát.

Rokonok és régi ismerősök

Beaver Creek a következő állomás, ahol az egész második epizód játszódik. Itt találkozunk Karen szüleivel, vagyis a mi nagyszüleinkkel. A családi kötelékek miatt befogadnak minket, gondoskodnak rólunk és Daniel szépen lassan felépül a betegségéből. Azok számára, akik figyelemmel követik a Dontnod munkásságát és a Life is Strange sorozat alakulását, visszaköszönhet több régi ismerős is. Az Awesome Adventures of Captain Spirit szereplői laknak Beaver Creekben, ezért magával az Eriksen családdal is kapcsolatba lépünk. A két játék összefolyik egy közös mederbe és a továbbiakban Captain Spirittel az oldalunkon élhetjük át a veszélyes kalandokat. Öcsénk és Chris egymásra találnak, ami egyszerre hozza el a békét és a megnyugvást a szörnyű emlékek elől való menekülés során, de ugyanakkor további konfliktusokat is gerjeszt.

Új arcok és a kötelező katarzis

Nem maradhat ki a kötelező lázadó punk lány sem a Life is Strange 2-ből. Cassidyvel ismerkedünk meg a karácsonyi vásárban, aki várhatóan fontos szereplője lesz a további részeknek. A punk lány életfelfogása a lázadó fiatalság és a szabadság-kereső lélek együtt járásának gyümölcse. Sean szerepében mi is szimpatizálni kezdünk vele, hiába próbál a játék meggyőzni arról, hogy ez a csapongó, élősködő, parazita életmód káros a társadalom számára. Nagyon éles kontrasztokra épül a Rules, ami a már megszokott semmiből jött katarzissal végződik. Mindenkinek a döntései befolyásolják a történet alakulását, de valahogy úgy éreztem, hogy ez a rész pont annyira volt súlytalan, mint a drámai pillanatok. Új karaktereket vezetett fel és régiektől búcsúztunk el, de gyakorlatilag a három órás játékidő mást nem kínált. A hangulat, a zene még mindig kiválóan visszaadja a Life is Strange hangulatot, de a dialógusok és a karakterek mintha kiüresedtek volna.

A Life is Strange 2 továbbra is megérdemli a figyelmet, mivel az első rész nagyszerű felütése volt a számozott folytatásnak és ennél csak jobb lehet a harmadik felvonás. Akinek bejön a stílus mindenképp kövesse tovább a Diaz tesók kalandjait, és ne tántorítson el titeket a gyengécske második epizód.

A játékot köszönjük a Cenega Hungarynek!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!