Nem jön Steamre a Metro Exodus: ismét a Valve húzta a rövidebbet

Nem jön Steamre a Metro Exodus: ismét a Valve húzta a rövidebbet

A Deep Silver az Epic Game Store mellett döntött. A Valve egy újabb nagy játékot bukott el!

2019. február 14-én hivatalosan is megjelenik a Metro sorozat harmadik darabja. A Metro Exodus azonban  nem jön majd a világ legnépszerűbb játékkliensébe. A Valve és a Steam elbukta ezt a csatát az Epic Games-szel szemben, ugyanis a tripla A-s játék csak és kizárólag az Epic Games Store-on lesz elérhető a kiadás utáni egy éven keresztül. A Steam rajongók vagy várnak 2020. február 14-ig, vagy kénytelenek elhagyni szeretett platformjukat csak azért, hogy a Dmitriy Glukhovsky: Metro 2035 című könyvének játékadaptációjával játszhassanak!

Nem az első eset, hogy egy vállalat úgy dönt, hogy a nagyobb részesedés érdekében inkább dönt az Epic Games Store mellett. Az a néhány százalék előny a Steammel szemben (több ezer eladás mellett) már tényleg jelentős bevételnövekedést eredményezhet a kiadóknál. A Deep Silver CEO-ja is csak emiatt választotta a Steam konkurenciáját. Európában ugyanúgy 59.99 €-ért húzhatjátok be a játékot, –szóval a játékosok, azaz a vásárlók nem kerülnek előnyösebb helyzetbe a Steam ellenes döntés miatt.

Ez már nem az első eset, hogy a Steam húzza a rövidebbet: legutóbb a The Divison 2-ről került ki, hogy hiába lehetne Uplay exkluzív a játék, a Upisoft mégis szerződést kötött az Epic Games-szel. A Valve nem tartja fairnek, hogy a Deep Silver az Exodust átvitte az Epic Games Store-ra, de természetesen az összes előrendelést teljesítik.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!