Leteszteltük a Kingdom Hearts 3-at!

Leteszteltük a Kingdom Hearts 3-at!

Ha szeretted a korábbi részeket, akkor ezt is bírni fogod. 

Egészen durva belegondolni, hogy volt még olyan időszak az életünkben, amikor az egyetlen meseforrást a vasárnap délutáni Disney szekció, illetve a mozik aktuális kínálata jelentette. Ezt az időszakot eleveníti fel a Square Enix remeke, ami 13 (!) év után folytatja tovább Sora és barátai történetét


A Kingdom Hearts 3 köztudottan azoknak a játékosoknak készült, akik szeretik a Final Fantasy rendkívül egyedi világát, –és persze, az is örömmel tölti el őket, ha közkedvelt Disney karakterekkel kalandozhatnak együtt. Így olyan mesehősök fognak elkísérni minket, mint Mickey egér, Donald kacsa, vagy éppen Goofy

A történet szerint –miután fény derül Xenahort mester ármánykodására– egy újabb háborút szeretne kirobbantani a játék főhősének számító Sora útra kel barátaival, hogy megállíthassa a rettegett sötétséget. Ehhez a fény hét őrzőjét kell megtalálniuk, miközben olyan hangulatos Disney és Pixar világokban fordulunk meg, mint a Szörny Rt., a Jégvarázs, a Karib-tenger kalózai és a Toy Story


A Kingdom Hearts 3 a fejlesztők elmondása szerint a JRPG műfaj jelenlegi csúcsának is mondható, ami bizonyos szinten igaz is, hiszen minden olyan elem megtalálható benne, amiért ezt a zsánert szeretjük. Ami viszont az egyik legnagyobb előnye az a nagybetűs, gyermeki hangulat, ami akkor is mosolyt tud csalni a játékosok arcára, ha odakinn szürkeség és hideg idő tombol. 

A jobb helyeken 40, rosszabb helyeken 50 órás játékidő alatt végig úgy érezhetjük, hogy szinte minden a helyén van a játékban, amihez nagyban hozzájárulnak azok a dallamok, amik remekül tudnak játszani az érzelmeinkkel, hiszen maximálisan segítik az adott történetrész megfelelő átélését. Ugyanakkor a Kingdom Hearts 3 hű marad a szériához, mivel továbbra is olyan témákat feszeget, mint a barátság, a bátorság, a jószívűség, valamint a hősiesség.


Nem volt azonban a fejlesztőknek egyszerű dolga, hiszen ez az epizód hivatott lezárni a szériát, ami azért nem ment teljesen zökkenőmentesen. A sztori előrehaladtával sokszor azt érezhetjük, hogy nem igazán sikerült kristálytisztán átadni a történet lényegét, pedig az eléggé egyszerű és örökérvényű gondolatokon nyugszik. 

Ráadásul az új játékosoknak egyáltalán nem kedvez a Kingdom Hearts 3, azaz bizonyos helyszíneken és pontokon túlságosan felszínes marad, ami nem segíti például az adott karakter motivációinak megértését. Ez pedig azért is problémás, mert kalandunk során temérdek szereplővel ismerkedhetünk meg, így ez ront az amúgy felettébb szórakoztató játékélményen. 


Bár a készítők kétségkívül nagyon jól implementálták és remekül feldolgozták a Disney által létrehozott univerzumokat, a játék mégis akkor indul be igazán, amikor elkezdjük felgöngyölíteni a Kingdom Hearts főtörténetét, ahol rendkívül változatos helyszíneket és olyan egyedi világot kapunk, amiben nagyon könnyű órákra is elveszni. 

Összességében elmondhatjuk, hogy a Kingdom Hearts 3 hozott mindent, amiért a szériát eddig szerettük, viszont az új játékosoknak először érdemesebb inkább a korábbi részeket végigpörgetniük. A tesztpéldányt pedig köszönjük a Cenega csapatának!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!