Tökéletes Battle Royale lehet az Apex Legends

Tökéletes Battle Royale lehet az Apex Legends

Kipróbáltuk az Apex Legends-et, ami szerintünk brutálisan jól sikerült.

Tegnap éjszaka, tehát február 4-én megérkezett az Apex Legends nevet viselő legújabb Battle Royale, amit ezúttal az EA, –pontosabban a Titanfall fejlesztői– készítettek el. Sokan várták a Titanfall harmadik részét, de hamar rájöhettünk, hogy itt bizony az Apex lesz a prioritás. Külön meglepetésként érhet minket, hogy játék nem korai hozzáféréssel jelent meg, hanem egyenesen kiadták az ingyenesen játszható játékot, –amiből persze a loot boxok sem hiányozhatnak–, de a minőség kárpótol minket. A fejlesztőgárda már egy képet is megosztott velünk az idei évre kigondolt tervekről, amiben új fegyverek és új hősök is megtalálhatóak lesznek. A hosszúra elnyúló bevezető után, nézzük is meg, hogy mit tapasztaltam néhány órányi játék és stream nézés után.

A kezdetek

Tapasztalt játékosként a játék beállításai és a menü is remek látványt nyújt, hiszen nem csak esztétikailag, de praktikusság szempontjából is tökéletes. Rengeteg mindent módosíthatunk, –bár a grafikán talán egy kicsit túl sokat is. Ezt leginkább arra értem, hogy felfedezhető egy opció, amivel megtarthatjuk a kívánt FPS-t minden körülmény között, a távolabb látható dolgokat viszont a végtelenségig lebutítja. Volt akinek már itt el is ment a kedve a játéktól és azt hitte, hogy az ő vasa nem elég, pedig valójában, csak ezt a lenti csúszkát kell 0-ára lehúznunk, ha nem szeretnénk pixeles elmosódást a játékban.

Egyelőre csak a trió játékmód érhető el, a Solo pedig rengeteg játékosnak hiányzik, de csapatban kimondotta jó móka a játék, már a kezdetektől is. Nézzük is meg, hogy milyen döntést kell hoznunk, mielőtt egyáltalán felülnénk a repülőre.

A hősök

Jelenleg nyolc hős közül választhatunk, amiből kettő fizetős, –őket játékon belül kapott vagy igazi pénzért megvehető valutával szerezhetjük meg. A nyolc karakternek van egy-egy gyorsan újratöltődő, és egy amolyan végső képessége, amit a játék közepén vagy több gyilkosság után tudunk használni. Egyelőre nem igazán volt ideje senkinek kiismerni őket, így szinte lehetetlen megmondani, hogy ki a legerősebb közülük. Az viszont biztos, hogy Wraith láthatatlansága nagyon hasznos tud lenni szinte minden helyzetben.

A repülő és a meccs kezdése

A játék, egy igazi Sci-Fi térképen játszódik, a grafikai motor pedig nagyban hasonlít a Titanfallhoz használtakhoz. Érdekesség, hogy a csapat tagjai együtt ugranak le, hisz a játék kijelöl egy "ugróvezért", aki irányíthatja a többiek mozgását, persze ők bármikor lekapcsolódhatnak, ha éppen máshova szeretnének menni. A játékot összesen 20 squad, tehát 60 játékos kezdi, a leérkezést követően pedig egyből indulhat a lootolás.

A fegyverek

Egyelőre kisebb arzenálból válogathatunk, hiszen összesen 3 AR-rel találkozhatunk a pályán, amiből egyet érdemes is elkerülni, mivel nem túl erős. Ezzel szemben viszont 5 fajta Sniper vár minket és más típusú fegyverekből sincs azért hiány. Balance téren viszont még van hova fejlődni, hiszen az Apex Legends legerősebb fegyvere nem egy AR vagy egy LMG, hanem egy pisztoly; név szerint a Revolver.

Valószínűleg ezen a jövőben biztos javítanak, –ráadásul új fegyverek is érkeznek, így ezen a téren még sokat fejlődhetnek.

Harc az utolsó vérig

Innentől nem rugaszkodik el a szokásos Battle Royale sémától a játék, azonban érdemes megemlíteni, hogy a lefektetés után, ha meg is gyilkolnak, csapattársaid még újraéleszthetnek, ha megszerzik a Bannered, majd egy lerakó pontnál "újjáélesztenek". Ekkor semmilyen lootod nincs, de a hulládhoz visszacammogva még találhatsz pár tárgyat, amivel szinte újrakezdheted a játékot. Az Apex Legends-nek két komoly mechanikája van, amivel a játékosoknak meg kell ismerkednie. Az első a folyamatos sprintből csúszás, amivel sokkal gyorsabbak lehetünk, –főleg, ha lejtőn lefele siklunk. A másik roppant fontos mechanika a fent említett képességek folyamatos használata. Ha elfelejtjük használni a sima –vagy éppen végső– képességünket, akkor mindegy, hogy mennyire vagyunk jó játékosok, az ellenfélnek jókora előnye lesz.

A meccset végül csak egy trió nyerheti meg, akik a végén szép kis grafikát kapnak, hogy mégis mennyit sebeztek és gyilkoltak a meccsen. Külön érdekesség, hogy a hangosbemondókon és amolyan reklámtáblákon folyamatosan látjuk, hogy ki szerezte eddig a legtöbb gyilkosságot és hol is tart pontosan a mérkőzés. A HP mellett a páncélunkat is folyamatosan újratölthetjük, de előtte szereznünk kell egy vértet, ahogy egy Helmet sem árt.

Miért lehet ez a tökéletes Battle Royale?

Röviden azért, mert egyedi és izgalmas.

A hosszabb változatban, azért bőven benne van az is, hogy a fejlesztőkben megbízhatnak a játékosok, valószínűleg nem fogják elpazarolni ezt a lehetőséget. Hatalmas energiát fektettek a reklámba, hisz Shroud-ot, Courage-et és Dr. DisRespectet is meghívták előjátékra, akik természetesen a megjelenés után már neki is álltak streamelni a játékot. Shroud több, mint 17 órát streamelt megállás nélkül, az este folyamán pedig félmillióra rúgott az Apex Legendset közvetítők össznézettsége. Emellett pedig nem egy újabb korai hozzáférésű Battle Royale jött egy kis cégtől, hanem ezúttal a Titanfall fejlesztői adtak bele apait-anyait.

Egyetlen hátránya jelenleg a játéknak, hogy az optimalizációval komoly problémák vannak, hiszen az ajánlott gépigénytől messze jobban teljesítő vasakon is, alig éri el a 60 FPS-t.

A minimum gépigény

OS: 64-bit Windows 10
CPU: Intel Core i3-6300 3.8GHz / AMD FX-4350 4.2 GHz Quad-Core Processor
RAM: 6GB
GPU: NVIDIA GeForce GT 640 / Radeon HD 7700
GPU RAM: 1 GB
HDD: Minimum 30 GB szabad hely

Az ajánlott gépigény

OS: 64-bit Windows 10
CPU: Intel i5 3570K or equivalent
RAM: 8GB
GPU: Nvidia GeForce GTX 970 / AMD Radeon R9 290
GPU RAM: 8GB
HARD DRIVE: Minimum 30 GB szabad hely

Nekem egyébként hihetetlenül bejött a játék, –de ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül, mivel az első 24 órában komoly rekordot ért el a játék:

Tiszta szívből tudjuk ajánlani mindenkinek, –próbáljátok ki és osszátok meg velünk az élményeiteket!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

  

Kövess Minket!