Hirdetés

Az öt legszebb clutch, ami Major győzelmet ért

Sziky | 19/02/09 14:45
Cikk mentése

13 CS:GO Majort láthattunk eddig, de emlékeztek vajon az utolsó körök utolsó lövéseire?

Hirdetés

Tűkön ülve várja az IEM Katowice Majort –nem csak a résztvevő csapatok, de a teljes CS:GO közösség is–, hiszen az utolsó Major már jó pár hónapja volt és az utolsó igazán nagynevű és sok csapatot felvonultató verseny is a tavalyi ESL Pro League volt. Számos újdonság lesz most a jövőhéten kezdődő IEM Katowice Majorön, –ami a leginkább felkavart sokakat, az a tegnap megjelent Veiwer Pass; erről a lenti cikkben olvashattok bővebben.

Viszlát ingyen Major droppok! - Megérkezett a Katowice Viewer Pass

Lehet, hogy ezzel a rendszerrel még a nézők járnak jobban.

Most viszont nem a lengyelországi versenyről lesz szó, hanem a történelem eddigi Major tornáiról, –pontosabban az utolsó körök utolsó lövéseiről. Nyilván mindenkinek meg van a kedvenc csapatai vagy kedvenc játékosai legszebb pillanata, akár az is amikor magasba emeli a trófeát, –ahogyan sokan emlékszünk arra is, hogy 2014-ben milyen hangulat volt Katowicében a Virtus.pro meccsein. Arra már viszont sokkal kevesebben emlékezhetünk, hogy pontosan mi is történt a Virtus.pro vs. NiP döntőben, hogy milyen volt a lengyelek utolsó köre mielőtt megnyerték a Majort. Készült erre egy remek táblázat, ami az eddigi összes Major utolsó körét megmutatja, azt hogy ki lőtte az utolsó fraget és kire, azt is, hogy milyen fegyverrel és, hogy milyen helyzetben volt abban a körben a végül győztesként kikerülő csapat.

Ennek apropóján most összeszedtem nektek a szerintem 5 legszebb utolsó kört az eddigi Major döntőkből. Sorrendet nem állítottam fel közöttük, –de nem is szaporítom tovább a szót; jöjjenek a Major győzelmet érő utolsó körök.

EMS One Katowice 2014, Virtus.pro vs. NiP

Nem ma volt már, amikor a svéd csapatok uraltak gyakorlatilag mindent a profi CS:GO-ban. Szinte minden verseny a fnatic és a NiP küzdelméről szólt, egyedül egy csapat volt képes felvenni velük a harcot, –sőt, egy Major döntőben le is győzni a NiP csapatát–, a Virtus.pro. Az elődöntőben a szintén svéd LGB csapatát kapták el, majd a döntőben a NiP volt a következő és egyben utolsó ellenfél, akik ellen két sima pályát sikerült játszania pashaéknak, megnyerve így az év első Major versenyét.

DreamHack Winter 2014, NiP vs. LDLC

A 2014-es ESL One: Köln versenyt sikerült megnyernie a NiP-nek, méghozzá a nagy rivális fnatic-kal szemben, de az év utolsó Major tornáján megint csak kemény ellenfélbe szaladtak, ezúttal a francia LDLC állta útjukat a döntőben. Pedig nagyon közel volt a győzelemhez a NiP, két meccspontjuk is volt, de végül hosszabbításra került sor, ahol már a franciák voltak erősebbek.

ESL One: Ktowice 2015, fnatic vs. NiP

Egy újabb Major döntő a két svéd sztárcsapat részvételével, ahol ezúttal is a fnatic volt az erősebb. Nagyon szoros volt az utolsó pálya, a fnatic viszont 15-8-ról mintha elaludt volna, friberg 1v2 helyzetet is tudott hozni ellenük, de végül a mérkőzés 29. körében sikerült összekapniuk magukat és KRiMZ 1v1-ben nyerte meg csapatának a Majort, igaz az utolsó körhöz a bomba is sokat hozzátett.

MLG Major Columbus 2016, Luminosity Gaming vs. Na'Vi

A svédek után a brazilok ragadták magukhoz a gyeplőt, FalleN és csapata szinte minden versenyen remekelt, a Na'Vi volt képes a nyomokban maradni, –ám a döntőben nem tudtak tartani az iramot, és a második pályán, Overpass-on nagyon könnyedén zárta le a mérkőzést az LG. Bár a Na'Vi-nak forceolnia kellett, a végére sikerült egy nyerhető 1v2 helyzetet kialakítaniuk, TACO azonban nem engedett az ukrán csapatnak egy harmadik kört, és megnyerte csapatának a Majort.

PGL Major 2017, Gambit vs. Immortals

Nem túlzok ha azt mondom, hogy a meglepetések Majore volt ez a verseny; senki sem számított arra, hogy akár a Gambit, akár az Immortals döntőbe juthat. Mégis megtörtént és egy roppant izgalmas döntőt láthattunk, amiből végül a Gambit került ki győztesként, az utolsó kört pedig a csapat irányítója, zeus szállította, aki steel-lel szemben tudott nyerni 1v1-ben.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?