Hirdetés

IEM Katowice Major - Vajon magára talál-e a NiP vagy a G2?

Sziky | 19/02/11 12:35
Cikk mentése

Mit gondoltok, melyik csapatok okozhatnak meglepetést az első pár napban?

Hirdetés

Alig pár nap választ el minket nézőket attól, hogy a legjobb profi csapatok az idei első Major tornán csapjanak össze. Javában pörög a Pick'Em Challenge, –minden azt találgatja, hogy melyik csapat lehet majd a befutó, pontosabban azt, hogy képes lesz-e valaki felvenni a harcot az Astralis-szal? Tegnap zeus nyilatkozatában olvashattuk, hogy sajnos a Na'Vi biztosan nem a dánok trónjáért hajt, így meglepetésre nem igazán számíthatunk tőlük. Én most az Új Kihívók szakasz csapatai közül válogattam, szerintem ők azok, akik a Na'Vi-val ellentétben okozhatnak meglepő eredményeket, –akár pozitív, akár negatív értelemben.

"Nem ígérhetek semmi elképesztőt a Majorre, a top 8 elérése a cél" - zeus interjú

A Na'Vi idei első versenyén nem volt legjobb formájában, de mire mennek majd az év első Majorén?

ENCE

Számomra a finnek és a Vitality a nagy kedvenc, a Major első szakaszából. De úgy gondolom, hogy az ENCE csapata az, aki huzamosabb ideig tudja majd tartani a lépést a legnevesebb ellenfelekkel is. Allu és csapata egészen az európai Minorról érkeztek, ahol a Windigo és a North csapatát is könnyedén maguk mögé tudták utasítani. Az Új kihívók szakaszban szerintem simán 3-0-val fognak továbbjutni és végre bebizonyítják, hogy valóban könnyű számukra bármi, és pöröghet majd az "EZ4ENCE" mindenhol.

Vega Squadron

A 2017-es PGL Major óta szerezhetjük be minden évben a Vega matricáit, –és bár Krakkóban még nem termett sok babér nekik–, a bostoni és londoni Major során már stabilan tartották magukat a középmezőnyben; olyan csapatokat is sikerült elkapniuk, mint a FaZe, a Liquid vagy a BIG. Bár sok új névvel találkozhatunk a játékosok és csapatok között is, az új rendszernek köszönhetően Bo3-as mérkőzéseket láthatunk majd végig, –így nem tartom valószínűnek, hogy egy FURIA vagy egy Vici Gaming meglepetést okozhat majd bárkinek. Nem tudjuk még a pontos párosításokat, de én személy szerint a legjobb 11 közé várom a JR irányította Vega Squadron-t.

G2

Lehet, hogy sokak lelkébe gázolok bele a következő sorokkal, –nyugodtan meg lehet cáfolni–, de az idő úgyis eldönti majd milyen eredményekkel zár a G2. Én úgy gondolom, hogy könnyen meglepetést okozhat a csapat, csak nem pozitív értelemben. Bár sokat nem láttuk az utóbbi időkben játszani őket, tavaly a PGL Grand Slam versenyen szerepeltek utoljára, idén pedig a BIG ejtette ki őket az IEM Sydney európai selejtezőjéből. Persze nem azt mondom, hogy a jelenlegi G2 felejtős úgy ahogy van, de valljuk be őszintén, hogy 2018 elég gyatra évük volt, az Új Kihívók szakaszban pedig nem egy gárda van, akiket –ha elsőre nem is mondunk erősebbnek– mégis könnyen megakaszthatják majd a franciákat. Kezdve a nemzeti rivális Vitality-től, át az AVANGAR-on, egészen az NRG csapatáig, –az biztos, hogy nem lesz könnyű dolguk, ha bizonyítani akarnak.

Ninjas in Pyjamas

Az örök kérdés, hogy vajon milyen formában lesz a NiP? Az éven nem láthattuk még őket sehol, tavaly pedig a szokásos felemás formájukat nyújtották végig. Voltak szép eredményeik, –mint például az ECS 6. szezonjában elért 3-4. helyezésük–, de különösen az év első fele elég nehéz volt számukra. Ember legyen a talpán, aki pontos tippet mond most a NiP helyzetére, ahogyan a G2, úgy ők is rengeteg erős csapattal állnak szemben. Pedig a jelenlegi f0rest, GeT_RiGhT, dennis, Lekr0, REZ felállás egyáltalán nem rossz, sőt, de valahogy még sem áll össze a teljes kép a svédeknél. Talán a két veterán nem tudja már tartani a lépést a fiatalokkal, vagy más hibádzik a NiP-nél? Pár napon belül meglátjuk elő tudja-e húzni a nyulat a kalapból az "öreg" GeT_RiGhT.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?