Washingtonban jártunk a Tom Clancy's The Division 2 privát bétája során

Washingtonban jártunk a Tom Clancy's The Division 2 privát bétája során

A dollár influenza utáni pusztulás sosem volt még ilyen szép.

Most hétvégén volt lehetősége az SHD ügynököknek kipróbálnia a The Division 2 privát bétáját. A sajtón kívül a játékot előrendelők és a bétára regisztrált játékosok is öt napon keresztül nyúzhatták a programot, –és mivel egy béta hozzáférést nyert személy 3 embert is meghívhatott a játékba egész sokan mászkáltak a virtuális Washington utcáin. Igaz, ez okozott is némi bonyodalmat, –de erről majd később.

Az első résznél a romokban heverő New York városát magunk mögött hagyva, ezúttal az Egyesült Államok fővárosában kell rendet tennünk; úgy tűnik, itt még a New York-i helyzettől is rosszabb állapotok uralkodnak az utcákon. Minden romokban, az épületek nagy része lakhatatlan és ahol még meg is tudná húzni magát a túlélők egy maroknyi csoportja, ott már az utcákat terrorizáló különféle frakciók tanyáznak. A béta során a tettek közepébe csaptunk és SHD (Strategic Homeland Division) ügynökként rögtön a Fehér Házat ostromló erőket kellet megállítanunk, hogy aztán belépve az épületbe a város visszafoglalásáért küzdő csapatunk bázisát alakítsuk ki.Természetes a játék privát bétájáról van szó, –így lehetőségeink jócskán le voltak korlátozva a játék szinte minden területén–, tennivaló azonban így is akadt bőven. Két sztoriküldetés, számos mellékküldetés és az utcákon felelhető egyéb tennivalók vártak a játékosokra, egészen addig míg a 6. szint elérése után belekóstolhattunk a játék endgame tartalmába is. De ne szaladjunk ennyire előre, a Fehér Ház felfedezése és a sokkal több lehetőséggel bíró skill rendszer megismerése után, máris kimehettünk Washington utcáira és szinte azonnal a Hyenas, azaz Hiénák nevezetű –nem éppen barátságos– frakció tagjaiba botlottunk. A fő-, és mellékküldetések tökéletesen hozzák az első részből megismert színvonalat; izgalmasak, összetettek és kellően kihívást nyújtóak. De ahogy már említettem, számos egyéb teendőnk is akad a várost járva. Természetesen itt is utcáról utcára, épületről épületre haladva fedezhetjük fel, hogy hol, milyen lootot találhatunk, –de ami még izgalmasabb, hogy megjelentek random események. A Hiénák által működtetettek táborok mellet, egész nap propaganda szövegeket fújó hangosbemondókat is el kell foglalnunk, de akár olyan helyzetbe is belefuthatunk, amikor egy túlélő civilt menthetünk meg a nyilvános kivégzéstől.pici a bétában bejárható terület, de számos feladatot rejt magában

Jutalmunk természetesen itt is tapasztalati pont, az első részből megismert karakter és fegyverfejlesztési rendszer megmaradt, –sőt, ki is bővültek. Fegyvereinket szinte ugyanúgy variálhatjuk, mint az első részben, itt azonban minden alkatrészből sokkal nagyobb variáció áll rendelkezésre, illetve számomra külön örömöt jelentett, hogy megjelentek a karabélyok, amik átmenetet képeznek a mesterlövész puskák és mondjuk egy teljesen automata AK között. Változott a passzív képességek, azaz perkek rendszere is, itt kell majd például a fegyvereink kiegészítőit is feloldani, de ami leginkább szembetűnő, hogy bővült az aktív skillek felhozatala, az első részből megismertek mellé számos új képesség csatlakozott, így akár drónt is segítségül hívhatunk a harcokban.

Az első részből ismerős búvóhelyek mellett megjelentek a különböző civil menedékhelyek is, mindegyikben egy egész kis kolóniát ismerhetünk meg. Gyerekek szaladgálnak a tűzlépcsőn, a tetőn kezdetleges zöldségtermesztésre kialakított helyeket, pihenőket, orvosi szárnyakat találhatunk, –és persze mondanom sem kell, hogy mindenhol számos feladatot bíznak ránk. Hiszen minden egyes menedékhelynek más-más feladatai és igényei vannak. A The Divison első része bár jó fogadtatásban részesült anno, a játéknak azért voltak hibái és ezekből talán a legnagyobb a hiányzó end game tartalom volt. Igaz, ezt később pótolták a fejlesztők, de a megjelenéskor nem igazán volt olyan tartalom a játékban, ami a sztori végigjátszása után is a monitorok előtt tartotta volna a játékost. A The Divison 2-ben a 30. szint elérése után három extra specializáció nyílik meg a játékosok előtt. Lehetünk mesterlövészek akik .50-es kaliberű fegyverrel és irdatlan távolságokból segítik a csapatot. Választhatjuk a Demolitionist kasztot is, őt azoknak javaslom akik nem a bujkálást és a hangtompítós fegyvereket, hanem a totális káoszt és a robbanásokat kedvelik. Végül fejlődhetünk akár a Survivor kaszt felé is, ők képesek csapdákat is állítani, fegyverük pedig egy robbanófejes számszeríj.Természetesen itt is jelen vannak a Fekete Zónák, amik most is a legerősebb ellenfeleket, de egyben a legjobb lootot is tartalmazzák. A lezárt területekre beléphetünk egyedül, vagy többen is, ahogyan az Invaded küldetéseket is teljesíthetjük többedmagunkkal. Ha pedig multiplayer, –visszacsatolnék a cikk elején lévő mondatomra, miszerint rengetegen játszhattunk a bétában. Mindenkit megnyugtatok, hogy –akár barátokkal, akár ismeretlenekkel vágnánk neki egy adott küldetésnek– a matchmaking roppant gyors, pontos és megbízható, ezzel kapcsolatban semmilyen hibát nem tapasztaltam. Az már sokkal inkább frusztráló volt, hogy a három embert bétára meghívós rendszer szinte önálló életre kelt és csak a szerencsén múlt, hogy a meghívott illető kapott-e hozzáférést a játékhoz, vagy sem. És sajnos voltak kisebb-nagyobb technikai hibák is, de nem számottevően sok; így teljesen élvezhető volt a játék bétája.

Közel sem tudunk még teljes képet formálni a Tom Clancy's The Division második részéről, de amit a bétában láttunk, az szerintem mind tökéletes. Én stemélyesen egy mélyebb, szerepjátékosabb fejlődési rendszernek örültem volna, de nem biztos, hogy ennek sokan örülnének. Ne feledjétek, hogy a The Division 2 március 15-én fog megjelenni, PC-re, PS4-re és XBOX One-ra, –érdemes odafigyelnünk a játékra, véleményem szerint az év egyik legjobbja lehet majd.

A Tom Clancy's The Division 2 privát bétájához a hozzáférésem a Cenega Hungary biztosította, ezúton is köszönöm nekik a lehetőséget!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!