Új szerződést kötött a Facebook és az ESL

Új szerződést kötött a Facebook és az ESL

Még több e-sport tartalom érkezik a Facebookra, de szerencsére nem exkluzívan. 

Biztosan emlékeztek amikor tavaly bejelentette az ESL, hogy 2020-ig tartó megállapodást kötött a Facebookkal az általuk szervezett e-sport versenyek kizárólagos angol nyelvű közvetítéséről. Mondanom sem kell, hogy már a bejelentés napján hatalmas viharfelhők keletkeztek az ESL feje fölött, a nézők gyakorlatilag vállvetve kiáltották ki butaságnak a megállapodást és mint ahogy később ki is derült, igazuk volt. A Facebook semmilyen szinten nem egy nagy kaliberű e-sport verseny közvetítésére lett kitalálva, most azonban mégis érkezett egy új szerződés a már említett felek között.

Mielőtt sokan a fejükhöz kapnának mindenkit megnyugtatok, nem kell megijedni, ez nekünk nézőknek csak jó lesz. Az új szerződés értelmében ezentúl az IEM versenyek is, így a ma kezdődő IEM Katowice Major is nézhető lesz Facebookon, de (és ez egy nagyon fontos de) nem kizárólag ott. Tulajdonképpen új versenyek közvetítési jogával bővült a Facebook repertoárja, de idén már minden ESL verseny angol közvetítése látható lesz Twitchen is. Ugyan a Facebook álláspontja szerint érkeztek olyan frissítések és olyan funkciók amik sokkal élvezhetőbbé teszik az ottani közvetítést a tavalyihoz képest, de azzal, hogy újra láthatóak lesznek az ESL események Twitchen, szinte borítékolható, hogy minimális nézőszám lesz csak a közösségi oldal adásain.

Exkluzív magyar közvetítéssel érkezik az év legfontosabb CS:GO versenye!

Az MNEB szünetében sem unatkozunk majd, érkezik a Major, amit magyarul is nézhettek nálunk.

Ne felejtsétek el, hogy nem csak az angol, a magyar stream is követhető lesz Twitchen, méghozzá az E1 TV és a TheWarRoom stábjával, erről minden szükséges információt megtaláltok a fenti cikkben.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!