Kezdők számára túlságosan drágák a Rastakhan's Rumble aktuális meta paklijai

Kezdők számára túlságosan drágák a Rastakhan's Rumble aktuális meta paklijai

A Hearthstone aktuális metája inkább a nagyobb dust mennyiséggel rendelkező haladók, vagy veteránok számára kedvez. 

Az előző héten bevezetett nerfek rendesen megkavarták a Hearthstone metáját és a változtatások miatt új paklik születnek és emelkednek fel. A feltörekvő csillagok egyik legjobb példája a Wall Priest, –más néven Combo Priest–, ami 55.44%-os győzelmi aránya mellett jelenleg a harmadik legerősebb Standard pakli, ráadásul a HSReplay statisztikái alapján több mint 150 ezer mérkőzést játszottak vele az elmúlt néhány hétben. Ellenszer természetesen van; ezeket szedtük össze nektek egy korábbi cikkünkben. 

Ezekkel a paklikkal lerombolhatod a Wall Priestet

Egyre népszerűbb a Wall Priest a metában, ezért jó fejben tartani, hogy milyen paklikkal lehet könnyedén lerombolni a hatalmas falat!

Ezekben a zavaros időkben egyébként nem egyszerű a Hearthstone játékosok élete, ugyanis a HSReplay statisztikái szerint jelenleg 23 pakli teljesít 50% felett, ráadásul a győzelmi arányok napról napra változnak. Érdemes még azt is hozzátenni, hogy a Tier 1-2-ben található összeállítások nagy része egyáltalán nem sorolható a pénztárcabarát kategóriába, –sőt, a kezdők számára a paklik közül csupán 1-2 elérhető. Egy lelkes játékos össze is állított egy grafikont arról, hogyan viszonyulnak a paklik árai a győzelmi arányokhoz, ami alapján kijelenthető, az aktuális meta deckek átlagban igencsak drágának számítanak jelenleg. 

A Tier lista csúcsán lévő Secret és Odd Paladin ugyan 4-5000 dustból kijön, a Wall Priest és a Secret Odd Mage viszont már közel 8000-be kerül, ráadásul a  összeállítások majdnem fele 10 ezer feletti költséggel rendelkezik. Ezen összeállítások közül árához képest az Even Paladin és változata teljesít a legjobban, míg a Big Spell Mage szinte alig megy 50% felett, a közel 16 ezres varázspor költségéhez képest. Mit is tehet ilyenkor egy kezdő, aki hatékonyan szeretne haladni a létrán? A legolcsóbb megoldás egyelőre a Midrange Hunter, ami 3200-as átlag árához képest 53%-ot hoz, amivel az ár/érték kategória királya. 


Kód: AAECAR8EuwXbCYbTAsn4Ag2NAagCtQPeBJcI7QmBCo7DAt3SAuHjAovlAqCFA6SIAwA=

Egyedül a Legendarynak számító Deathstalker Rexxar lehet húzós sokak számára, –főleg pár hónappal a Standard rotáció előtt–, viszont akik olcsón szeretnének nagyot menni a ladderen, azok számára nincs ettől jobb alternatíva jelenleg. Persze ki lehet tolni a költségvetést és egy ezressel drágábban már össze lehet hozni egy Odd Paladint is, erre azonban a kezdő FTP játékosoknak nem feltétlenül van lehetőségük. 

Szerintetek várható némi árcsökkenés a meta paklik tekintetében, vagy a Standard rotációig ne számítsunk semmi jóra? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!