"Az első napok eredményei eléggé lesokkoltak minket" - JW

Kiesés szélén a fnatic, de még van esélyük újra visszajönni a játékba.

A fnatic szurkolók nem éppen a legboldogabb napjaikat élik át jelenleg,  a svéd csapat csúfos vereséget szenvedett a ViCi és a Winstrike ötösétől is. Két vereség után rögtön a kiesés szélére kerültek, az ausztrál Grayhound ellen azonban sikerült összekapniuk magukat és két viszonylag könnyebb pályán búcsúztatták az ausztrálokat, életben tartva így a saját Major álmaikat. A mérkőzés után a HLTV-nek adott interjút a Jesper "JW" Wecksell, a legizgalmasabb kérdéseket válogattam össze nektek.

IEM Katowice Major - Két csapat máris fix továbbjutó, de pár nagyágyú kezdhet aggódni

Nehéz megítélni, hogy éppen milyen a pontos papírforma, –az biztos, hogy ha a G2 vagy a fnatic helyében lennék, már aggódnék.

Nem éppen a várt módon alakultak számotokra az első mérkőzések, kikaptatok a ViCi, majd a Winstrike csapatától is. Mi történt ezeken a meccseken?

"A legnagyobb gond az volt, hogy fejben nem voltunk teljesen magabiztosak, hiszen zsinórban három versenyünk volt, ahol alulteljesítettünk magunkhoz képest. Sem az Abu-Dzabi, sem az iBUYPOWER versenye nem sikerült jól és már ott is voltak gondjaink. Aztán tegnap elkezdődött ez a Major is, ahol sajnos technikai hibák is voltak, mi pedig egyre inkább a negatív dolgokra tudtunk csak koncentrálni. A ViCi ellen nem tudtuk a saját játékunkat játszani, ijedtek voltunk, a ViCi pedig nagyon jól játszott. Aztán jött a Winstrike elleni meccs, amire rengeteget kellett várnunk, fáradtak voltunk. Persze ők is, de nekik mégis jobban sikerült teljesíteni a körülmények ellenére."

Ti voltatok az egyik csapat, akik már a verseny előtt egy héttel megérkeztetek és gyakoroltatok. Volt valami különösebb oka ennek?

"Mindenképpen bootcampelni akartunk a Major előtt, és így volt rá lehetőségünk. Ez tűnt a legjobb megoldásnak, különösen a fiatal játékosoknak, aki első Major versenyükön vannak és így pontosan ott gyakorolhattak, ahol aztán később játszaniuk kell. Szerintem ez volt a legjobban sikerült bootcampünk valaha, úgy éreztük remekül felkészültünk, így eléggé lesokkolt mindenkit az első napi eredményünk."

Most egy picit lenyugodtak a dolgok, megszereztétek az első győzelmeteket a Grayhound ellen és mostantól Bo3-as meccsek elé néztek. Mit gondolsz, sikerül visszajönnötök a játékba és újra az eredeti célok felé törni?

"Persze! Ha itt most elbukunk az hatalmas kudarc lenne az egész csapatnak, különösen annak tükrében, hogy mennyit készültünk erre. Nincs kifogás, csakis rajtunk múlik minden. Ha sikerül fejben 100%-osan odafigyelnünk és a saját játékunkat játszani, akkor nem ütközhetünk megint gondba."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!