Hivatalosan is sport lett a fénykardozás Franciaországban

Hivatalosan is sport lett a fénykardozás Franciaországban

Hihetetlen, de igaz. Hivatalosan is sporttá minősítették a fénykardozást Franciaországban!

Franciaországban örülhetnek a Star Wars rajongók, ugyanis a fénykardozást hivatalosan is besorolták a versenysportok közé. A Francia Vívószövetség felvette a vívás fegyveri közé a kard, párbajtőr és tőr mellé a fénykardot is. (Nem lézerkard, fénykard!)

Természetesen a szabályokat is rögzítették, amik alapján minden mozdulatot úgy kell indítani, hogy a fénykard csúcsa a a vívó mögül indul, továbbá tilos a döfés. Ezekkel a szabályokkal próbálják elérni, hogy a profi fénykardosok Darth Vaderhez és Yodához hasonlóan hatalmas és látványos suhintásokkal szerezzék meg a győztes pontokat a párbajokban, ahol a fő cél természetesen a biztonság volt. A fejre és testre mért találatok öt pontot érnek, a végtagra mért csapások hármat, a kéz ütése egy pontot ér. Aki tizenöt pontot gyűjt, az nyeri meg az epikus csatát.

Egyelőre még az olimpiai játékok közé nem került be a fénykardozás, de ha ilyen ütemben fejlődik ez a sportág, akkor a közeljövőben akár ennek a lehetősége is felmerülhet, ami végül is minden sportnak a célja. Legyen az e-sport, vagy a fénykardozás.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!