Tfue-ék mégsem mennek Katowice-be, mert egyszerűen nem éri meg nekik!

Tfue-ék mégsem mennek Katowice-be, mert egyszerűen nem éri meg nekik!

Még ha első helyen végeznek, akkor sem kapják vissza a streamből érkező pénzt.

Március elsejétől egészen harmadikáig igazi Fortnite ünnepély lesz Lengyelországba, hisz megrendezésre kerül az ESL Katowice Royale, ahol összesen 600 ezer dollárt osztanak majd szét a játékosok között. Körülbelül egy hónappal ezelőtt már hallhattátok, hogy a versenyt tényleg a legnagyobb profikkal reklámozzák, mint a Liquid-es vagy a FaZe-es srácok. Most viszont úgy tűnik, hogy Tfue és Cloak biztosan nem vesz részt a versenyen, míg a Liquidnél 72hrs és Chap alatt is rezgett a léc.

Ennek egészen egyszerűen csak egy oka van: a pénz! Tfue és Cloak az évek alatt borzasztóan kinőtték magukat és jelenleg Ninja mellett Tfue számít a legnagyobb Fortnite streamernek. Éppen emiatt igen komoly összegeket raknak el maguknak minden egyes közvetítés során. Ugyanez a helyzet 72hrs-szal és Chappel is, akik leginkább elképesztő tehetségük miatt ilyen híresek. A FaZe-esek viszont már el is döntötték, hogy utána számolnak a dolognak és rájöttek, hogy még egy győzelem esetén se vinnének haza eleget, a verseny egyszerűen túl sokáig tartana és rengeteg stream időtől esnének el.

Ebből is látszik, hogy a Fortnite már abba a korszakba született, ahol sokszor jobban megéri streamernek lenni, mint profinak, ez pedig sokat árthat a versenyeknek. Nincs mit tenni, az Epic Games-nek még nagyobb pénzt kell belepumpálni a versenyekbe, ha azt akarja, hogy mindenki ott legyen. A Twitch pedig egészen hihetetlen menetelést mutatott be az utóbbi években, így nem meglepő, hogy már több pénzt tudnak nyújtani a profiknak, mint a versenyek.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!