Jump Force - ilyen lett szerintünk az anime világ Mortal Kombatja

Kipróbáltuk az anime világ szerelmesei által várva várt legújabb verekedős játékot, ami nem csak általunk nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

Bandai Namco tavalyi évben jelentette be legújabb "gyermekét", a Jump Force nevezetű játékot, ami rengeteg híres "shonen fight" anime karaktereit gyűjti egybe, hogy megküzdhessenek egymással. Érdemes leszögezni, hogy mielőtt bárki is belevágna, jobb ha előtte utána néz egy-két animének, mert bajban lesz a karakter választás során, hogy Ő vajon kicsoda is?! Mielőtt kitérnék a tesztre, előtte erről szeretnék nektek beszélni.

A játék talán a legnézettebb animés főhőseit és gonosz szereplőit olvasztja magába. Ilyenek például a Dragon Ball karakterek, ki ne tudná, hogy ki az a Son Goku vagy épp Dermesztő? Meglepő módon a játék bevezetője, pont ennek a két legendás karakternek az összecsapásával indul a Time Square-n. Azonban érdemes megjegyezni, hogy számos nagyobb anime/manga karakterek is megtalálhatóak benne mint Monkey D. Luffy vagy épp Uzumaki Naruto esetleg Uchiha Sasuke. Talán ha azt mondom, hogy Dragon Ball vagy Naruto, akkor ezeket az alkotásokat mindenki ismeri, de mi a helyzet a többivel? One Piece, Bleach, Hunter X Hunter, Boku no Hero Academia, Death Note, One Punch Man, ezeknek a műveknek a főhősei és gonosz szereplői mind jelen vannak a Jump Force játékban, így aki nem ismerné valamelyiket, akkor érdemes előtte tájékozódnia, hogy milyen képességei is vannak az adott illetőnek, valamint milyen karakterről is van szó.

Történet és Pro/Kontra egyben:

Nos a játék nem csak nekünk okozott némi csalódást, de külföldön sem aratott nagy sikert. Külföldi kritikusok által is átlagban 6/10 pontot kapott a játék, ami persze nem nevezhető rossznak, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ugyanis a kedvenc hőseink összecsapásán kívül talán bátran ki lehet jelenteni, hogy a játék nem mutat semmit. Persze egy alap történetünk itt is van, ugyanis a való világba megjelentek a gonoszok (Dermesztő) akik egy bizonyos tárgynak az alkotó elemeit akarják összegyűjteni, ezáltal hatalmas erőre tesznek szert és képesek lesznek elpusztítani a mi világunkat is. Egyszerű és sablonos történetszál ugye? Nos ekkor jelennek meg főhőseink (Son Goku & Trunks), akik szembe szállnak Dermesztővel és a seregével, és Te, a játékos, szemtanúja vagy ennek az egésznek. Végül egy energia lövedék, ami eltalál, kis híján megöl téged, de Trunksnak és a Navigátornak nevezett kis robotnak köszönhetően szupererőre teszel szert, amikor meggyógyítanak és képességekkel látnak el. Ekkor szembe szálltok az ellenféllel, így végül Dermesztőnek nincs más lehetősége mint az, hogy visszavonul. Ennyi volt a történet eleje és nagyjából ezzel ki is derült, hogy mi a fő csapásirány. Akadályozd meg a gonoszokat abban, hogy elpusztítsák a világot. Persze a játéknak van sztori módja, de úgy gondolom senki sem ezért fogja megvenni és játszani vele. Az alábbi videóban megtekinthetitek a teljes bevezetőt ezáltal mindent megfogtok tudni.

Leszögezném, hogy ez az író, vagyis az én saját véleményem a játékról, épp ezért ennek tudatában olvassátok el a cikket. Bízom benne, hogy valaki egyet ért majd velem, de nyilván lesz, akinek tetszeni fog a játék, de lesz olyan is, akinek semmiképp sem. Akárhogy is, a Jump Force egy hétköznapi verekedős játék, ami semmiben sem különbözik fajtársaitól. A grafikáját nem mondhatnám valami szépnek, a karakterek mozgása is hagy némi kívánnivalót maga után, illetve az irányítás sem az igazi, ahogy a menü rendszer sem. Nem azt mondom, hogy bonyolult, inkább úgy mondanám, hogy fura. A PC verziónak fölösleges volt megjelennie, hisz tipikusan konzol játékról van szó. Még PC-n is a kontroller gombokat kéri a játék, hogy nyomogassuk, így tehát akinek nincs kontroller a számítógéphez, annak lesz némi baja az irányítással (U, I, J,K,L,O,P billentyűk segítségével lehet harcolni és mozogni). Ha mindettől eltekintünk, az alkotás akkor is UNALMAS. Sajnálatos módon, egy órát bírtam csak beleölni az egészbe, mert egyszerűen nem szórakoztatott úgy, ahogy kellett volna. Hiába mehettem bizonyos kedvenc karakterekkel, akkor is meguntam négy ütközet után a játékot. Arról nem is beszélve, hogy számomra (egyelőre nem tudni, hogy ez csak egyedi jelenség volt) csak pár hős volt elérhető. Naruto, One Piece és Dragon Ball karaktereket lehetett csak kipróbálni, és azok közül is csak három darabot. Valószínűleg a többi karaktert későbbiek folyamán lehet vagy feloldani, vagy ne adj Isten, pénzért aktiválni. Kicsit lelombozott ez a dolog.

Ám de, a játéknak azért vannak pozitívumai is. Látványosnak mindenképp látványos és az, hogy a kedvenc anime karaktereink bőrébe bújhatunk az egyszerűen lenyűgöző. A csaták ugyan egy az egy módban történnek, de a csapatodat három fő alkotja, akiket te magad választasz ki és a csata közepén is lecserélheted a karaktered a következőre (Tekken Tournament Taggal behozott karaktercserélős mechanizmusra). Kifejezetten élveztem, ahogy az egyik pillanatba az ellenfelemre Monkey D. Luffy Gear Fourth képességét zúdítottam rá, majd átváltottam Uchiha Sasuke karakterre és aktiváltam az Amaterasu-t, aminek köszönhetően szénné égett az, aki ellen harcoltam. Rengeteg kombót lehet használni a játékban, ami kifejezetten jó, és 3+1 képességet lehet aktiválni mindegyik hősnél. A +1 azt leginkább egy LoL-os ultihoz tudnám hasonlítani, mivel ez sebez a legtöbbet és ez kerül a legtöbb energiába. Amit még talán megemlítenék itt, az nem más mint a karaktered megalkotása. Sok lehetőség közül lehet válogatni, hogy hogyan is nézzünk ki, milyen legyen a hangunk, különböző színűek legyenek a szemeink, más szóval ez a része a játéknak szerintem mindenkinek fog tetszeni, és rengeteg időt fog beleölni, hogy megalkothassa az általa elképzelt, menő anime hőst.

Összegezve a Jump Force egy tipikusan olyan játék, amit barátokkal összeülve érdemes játszani, amikor leültök a kanapéra, miközben pizzát majszoltok és közben egy-egy fogadás keretén belül legyőzitek egymást kedvenc karaktereitekkel. Semmiképp sem mondanám rossznak, de úgy vélem az átlag 6 pontszám külföldi kritikusok szerint, helytálló. Többet várt mindenki, hisz elég nagy felhajtást kapott, de a kissé bugyuta grafika és irányítás, valamint az egyszerű történetszál inkább csak egy átlagosan jó játéknak felel meg. Mindenesetre a kezdeményezés nem rossz és reméljük, hogy a későbbiekben, ha lesz folytatás, az várhatóan jobban fog sikerülni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!