Mennyit számít a CS:GO legnagyobb versenyén az együtt töltött idő?

Mennyit számít a CS:GO legnagyobb versenyén az együtt töltött idő?

Összeszedtük, mióta játszanak együtt a ma debütáló csapatok az IEM Katowice CS:GO Major versenyén.

Csupán pár perc választ el attól, hogy elinduljon 2019 első Major tornáján az Új Legendák színpadának nyitómérkőzései Katowicében. Kollégánk, orobeRto játszott el annak a gondolatával, hogy a csapatok együttléte mennyire befolyásolja a továbbjutásukat. Így összeszedtük azt a nyolc csapatot, akik a legrégebben együtt vannak, melyeket a mai dátumhoz mérve számítottunk.

HELLRAISERS

A 16 csapatból a nyolcadik helyen található a DeadFox-szal kiegészülő HellRaisers, ők ugyanis 2018 november 18-a óta, azaz 104 napja vannak együtt. Természetesen H0bbit érkezése miatt jött ki ez a cirka több mint három hónapos érték, hiszen tudjuk, hogy a DeadFox-ANGE1 páros már jóval korábban, de az ISSAA-woxic duó is már egy jó ideje a HR családhoz tartozik. Nyitómérkőzésüket majd 2 óra után vívják a FaZe Clan ellen.

RENEGADES

Az ausztrál többségű csapat –valljuk be őszintén– sokunkat meglepett a Main Qualifier-ön nyújtott teljesítményével. A norvég jkaem és az új-zélandi Gratisfaction párossal kiegészülő ausztrál csapat már 2018 szeptember 30-a óta együtt játszik. Munkájuk gyümölcse mondhatni már itt is beérett az Új Kihívók színpadán, de nyilván nem csak idáig szerettek volna eljutni. Ha tudja tartani a mostani formáját az RNG, akkor könnyen beleköphet több nagy névnek a levesébe is, hiszen egy BO1 mérkőzésen bárkit meg lehet lepni. A szerb KASSAD edzette csapat 13:00-kor debütál az ENCE ellenfeleként, akiket a továbbjutásért zajló küzdelemben egy BO3-ban már 2-0-val legyőztek, így ők voltak az elmúlt hét első továbbjutói.

AVANGAR

A kazah többségű AVANGAR is több mint 200 napja játszik már együtt. Bár itt is volt arra példa, hogy egy játékos egy ideig máshol próbált szerencsét, majd újból visszatért, ő nem más, mint az egyedüli oroszként a csapatban lévő Jame. Ha ezt leszámítjuk, a csapat legújabb tagja a Gambit együttesét is megjáró fitch. Az orosz játékos által irányított csapat egy igen kemény ellenféllel néz farkasszemet már rögtön az első nap, hiszen a Liquid ellen kell majd helyt állniuk.

NINJAS IN PYJAMAS

Lekr0 irányította NiP már 2018 nyarától, pontosabban június ötödike óta áll fent ez az ötös, ami kereken 260 napot jelent. A NiP a múlt héten nem mindig tudta hozni a fényes oldalát, hiszen a Vega Squadron ellen 1-0-ás hátrányból kellett fordítaniuk, míg a ViCi ellen is eléggé rezgett a léc a továbbjutásért, de végül sikerült ismét beverekednie magát a legjobb 16 közé. Ők ma fél négy előtt pár perccel lépnek majd pályára az NRG ellenfeleként.

ENCE

Listánkon a finn ENCE következik, akik már 2018 áprilisa együtt játszanak, napra pontosan 322 napja. Ezalatt több versenyt is sikerült már behúzniuk, köztük a StarSeries i-League hatodik szezonját, illetve a DreamHack Open Winter versenyét is. Előző héten szintén jól kezdték a Majort, hiszen mind a két BO1 meccsüket behúzták, aztán jött egy fricska a Renegades ellen, a Winstrike-kal szemben azonban már tudtak korrigálni.

ASTRALIS

A világelső dán csapat listánk dobogójának legalsó fokán szerepel, de ők az első csapat, akik már több mint egy éve együtt játszanak, hiszen ez a felállás már 2018 február elseje óta együtt játszik. Azóta már mindenki tudja az ő sztorijukat, hiszen ők a mostani Major címvédők, a csapat pedig akkor februárban csupán egy embert cserélt, mely a tavalyi év legnagyobb cseréjének számított, amikor Kjaerbye helyére érkezett Magisk. Első meccsüket majd az amerikai compLexity ellen vívják majd fél 5-től.

NRG

Szinte hihetetlen, de az amerikai szervezet CS:GO csapata már 401 napja együtt nyomja az ipart, hiszen 2018 január 15-e óta mozognak együtt a pályán, az utóbbi hónapokban pedig ráadásul ezt borzasztóan jól csinálják, hiszen hibátlan teljesítménnyel jutottak el idáig, és nagy favoritnak számítanak itt az Új Legendák színpadán is. Első ellenfelük majd a NiP lesz.

NATUS VINCERE

Listánk élén az ukrán többségű Natus Vincere található, akik 471 napja játszanak együtt, hiszen 2017 novemberében alakult ki a mostani ötös. Londonban a csapat irányítója, Zeus nem tudta megszerezni élete második Major trófeáját, most azonban ismét Lengyelországban próbálkozhat, hiszen Krakkó városában nagyon boldog volt az ukrán, kérdés, hogy újra áttudja-e élni azt az érzést Katowicében. Első ellenfelük majd a francia G2 lesz kettő óra után pár perccel.

Természetesen ez a lista egy kicsit csalóka, hiszen van olyan csapat is a részvevők között, akik korábban már együtt játszottak, de közben cseréket alkalmaztak, ők a Made In Brazil csapata, hiszen a jelenlegi brazil ötös 2017-ben már játszott közösen. Akkor felps beugrása három trófeát is jelentett a braziloknak (IEM SydneyESL One Köln illetve az ECS Season 3), illetve TACO is tett egy hosszabb kiruccanást a Liquid-ben. Most azonban TACO is visszatért, és Zews is újra brazil társai mögött fog állni, és ha minden a papírforma szerint lesz, akkor ők is ott lesznek a továbbjutók között.

Ne felejtsétek el, a Major a mai nap folytatódik 13:00-tól, melyről magyar nyelvű közvetítést csakis kizárólag az E1TV alábbi csatornáján követhettek!

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!