Az Epic Games perre ment a borzalmasra sikerült norwichi rendezvény szervezőivel

Várható volt valamilyen lépés a Fortnite fejlesztőjétől, a rendezvényről ugyanis ordított, hogy ők ehhez nem járult hozzá!

A hétvégén beszámoltunk arról, hogy Angliában, Norwich városában megrendezésre került egy Fortnite specifikus esemény, amely igen erős indulatokat váltott ki a résztvevőkből, százak, ezrek követeltek visszatérítést a szervezőktől.

Hogy pontosan miért is lett ilyen gyenge az esemény, az nem tisztázott. Egy jó rendezvényt összehozni nem egyszerű, nagyon sok a hibafaktor, például a várt kilátogatók számának alul becslése egy fatális és végzetes hiba lehet akár, ha a túl nagy tömegre túl kevés szórakozási lehetőség jut, ám nem felejthetjük el, hogy 2019-ben is vannak még bizony olyan cégek, akik a "szolgáltatásukkal" szeretik lehúzni az embereket. 

Az Epic Games rendezvényekre, versenyekre vonatkozó irányelveiről érdemes tudni, hogy mindent nagyon szigorúan figyelemmel kísérnek, és semmi olyat nem engednek, ami a közösségnek bármilyen formában ártana, vagy bemocskolná az Epic és Fortnite neveket. Ebből kifolyólag minden ilyesminek a szervezéséhez az Epic engedélye szükséges, a Norwich Live esemény azonban nem rendelkezett ilyen engedéllyel, így a Fortnite fejlesztője beperelte az esemény mögött álló céget. Az ügy a londoni bíróság kezébe került, nem sokkal a per után azonban a cég megszűnt, így ők már egészen biztosan nem fognak "illegális" Fortnite eseményeket rendezni. Persze ettől a cég mögött álló emberek még nem tértek ki a felelősség alól, a vezetőket valószínűleg ugyanúgy elszámoltatják.

Ebből az esetből is látszik, hogy az Epic Games nagyon szigorú veszi minden alapelvét, és kíméletlenül betartatja azokat mindenkivel!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!