Papírforma továbbjutókat és meglepő kiesőket hozott az Új Legendák második napja

Papírforma továbbjutókat és meglepő kiesőket hozott az Új Legendák második napja

Az első két továbbjutó a szokásos döntő felé mutat, de még sok minden alakulhat másképpen.

Van aki szerint az idén felfrissített Major rendszer rossz, hát a tegnapi nap pont igazolta, hogy ez koránt sincs így. Sokaknak nem tetszik, hogy a "kisebb" csapatok tudnak meglepetést okozni egy nagy nevű és múltú csapatnak. Pedig pontosan ebben a rendszerben tudják a kisebbek is megmutatni, hogy milyen fából faragták őket, ahogyan tette azt tegnap az AVANGAR, a Renegades, az ENCE és a compLexity is.


A tegnapi meccsek eredményei

Utóbbi két csapat sikeresen kerülte el a kiesést, míg ellenfelük a BIG és az NRG búcsúzott a Majortől. Nem tudom hányan számítottatok erre, de még ha valaki kiesőnek ítélte is meg a BiG-et, az NRG sokak Pick'Em kihívásába rondíthatott bele. Tökéletesen példázza a jelenlegi rendszerben rejlő izgalmakat, hogy a FaZe egyáltalán nem volt rossz formában, az AVANGAR mégis meg tudta őket verni, míg a Renegades igazi reménysugár volt szurkolóinak az Astralis elleni mérkőzésen.


Nagyot küzdött a Renegades

Mindenki gyors 2-0-ra számított a dánoktól, ezzel szemben az ausztrálok be tudták húzni az első pályát. Támadó oldaluk nem volt erős, de 12-3-ról fel tudtak állni CT-ben és bizony méltó ellenfeleik voltak az Astralis-nak. Az igazi meglepetés azonban még csak ezután érkezett, Nuke-on, ahol már egy éve veretlen az Astralis, 9-6-ra tudta nyerni az első félidőt a Renegades. CT oldalon aztán rákapcsolt az Astralis és 10 hibátlan körrel megnyerték a pályát, hogy aztán Inferno-n 16-2-vel mossák le a pályáról ellenfelüket. A dánok így 3-0-val jutottak tovább a legjobb 8 közé, ahogyan a Liquid is a Na'Vi elleni győzelmük után.

A mai mérkőzések:

  • Renegades vs. Vitality (13:00/BO3)
  • Na'Vi vs. AVANGAR (16:00/BO3)
  • MIBR vs. NiP (19:30/BO3)

A HellRaisers sajnos kikapott a remek formában játszó NiP-től, 1 győzelemmel és két vereséggel állnak Bencéék, de most van egy napjuk összerakni a Cloud9 elleni taktikát, hiszen ők majd csak holnap fognak játszani. Ma már nincsenek párhuzamos mérkőzések, három darab BO3-as küzdelemmel várunk titeket a Magyar Esport TV Twitch csatornáján. Mindhárom meccs 2-1-es csapatok játéka, tehát aki nyeri a meccseket az bent van a top 8-ban, míg a vereséget szenvedő csapatra még vár majd egy mérkőzés a hét folyamán.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!