Jöttünk, láttunk, visszamentünk, íme az Anno 1800-as bétatesztünk

Jöttünk, láttunk, visszamentünk, íme az Anno 1800-as bétatesztünk

Az Anno egy az elviekben városépítésről, a gyakorlatban azonban inkább sokkal inkább logisztikai, illetve termelési folyamatok megszervezéséről szóló, szerethető kis játék.

/A cikk a játék zárt béta alapján készült./

A játékban a növekedő lakosság egyre növekedő igényeit kell kiszolgálnunk, persze ezek egyre nehezebben kivitelezhető feladatok. Míg a paraszt örül, ha van étel és fedél a feje felett, addig a gazdag nemesi rétegnek már selymet és aranyat is kell gyártanunk. Persze az arany legyártása közel nem lesz olyan egyszerű, mint például egy búzafarm életben tartása.

qweAz Anno 2205 után, mely picit megosztóra sikeredett, megkönnyebbülve ültem a játék előtt az első 15-20 perc után. Volt bennem félsz, hogy mi lesz, ha még jobban elrontják, volt bennem félsz azzal kapcsolatban is, hogy mi lesz, ha ez sem fog tetszeni és rosszat kell mondjak róla. Ez egészen az első 15-20 percig volt így, mely idő elteltével úgy belemerültem a játékba, hogy már csak azt nem vettem észre, hogy órák óta játszom, és lassan enni kellene valamit. Nem viccelek: tényleg annyira magával ragadott a játék, hogy élvezet volt belemerülni.

A játék visszavezényel bennünket az első ipari forradalom közepébe. Gyárakat kell építeni, munkásokat kell szerezni abba a gyárba, gyarmatokat kell létrehozni, –ehhez pedig a szükséges expedíciók is elengedhetetlenek. Más szigetekről is szállítanunk szükséges egy idő után nyersanyagot az első hazánkba, hogy a termelés igazán a maximumon működhessen.

A kezelőfelület rendkívül letisztult, átlátható és gyönyörű, ami maga a játékról is elmondható. Az áruszállítás lehetőségét szinte a maximumra fejlesztették a fejlesztők, benne van minden apró piciny részlet: áru mennyiség beállítása, a hajó várakozzon-e a teljes feltöltésre és még sok hasonló apróság, ami azért pozitív érzéssel tölt el. Továbbá megkapjuk a régi rendszerből már megszokott chartereket is. A grafika pedig egyszerűen csodálatos. Minden a játékról készített kép és videó is magáért beszél, nem túlzok azzal, hogy az Anno 1800 gyönyörű lett. A zenék jól illeszkednek a játékhoz, hangulatosak.

Újdonságként érkezett a játékba a hangulat, mely a lakosság hangulatát jelzi, így azoknak már nem csak az igényeiket, de hangulatát is fokoznunk kell bizonyos eszközökkel. A kőkemény munka után ugyanis jól esik nekik is egy szép környezetbe hazaérkezni, a gyárak szennyező légköre sem teszi őket boldoggá, a legrosszabb esetekben pedig akár zavargások is kitörhetnek. Megjelenik az újság, a sajtó is a játékban, amibe szintén van beleszólásunk, hogy az adott lapot milyen hírekkel szeretnénk feltölteni, melyeknek lehet pozitív, illetve negatív hatása is.

A sorozat szerencsére a megosztó 2205-ös rész után újra megtalálta azt a fonalat, amit a játékosok szeretnek és kedvelnek benne, –aki pedig kíváncsi a játékra, az április 12 és 14 közötti nyílt bétában kipróbálhatja majd a játékot, ha még nem lenne biztos, hogy megvásárolja-e.

A béta verzió csupán a játék egy kis szeletébe engedett betekintést, azonban ez alapján is elvagyunk kápráztatva a látottaktól. Áprilisban részletesebben is olvashattok majd a játékról az Anno 1800 játéktesztünkben.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!