Fair ez így? Bekerült az Item Shopba az Nvidia kártyákhoz járó skin, Reflex

Noha a Counterattack szett elvileg nem NVIDIA exkluzív, néhány helyen azért feltűnt ez a szó még az NVIDIA részéről is, ez pedig épp elég arra, hogy felvessen néhány morális kérdést!

2018 őszén elindult az NVIDIA és az Epic Games közös akciója, melynek keretén belül hogyha vásároltál egy GTX 1060, GTX 1070, vagy GTX 1070 Ti kártyát, akkor ajándékba kaptál mellé egy Fortnite skin csomagot, illetve 2000 V-buckot.

A kezdeményezés nem volt rossz, aki amúgy is akart venni új kártyát, annak külön plusz volt ez, ám lehetett hallani nem egy olyan játékosról, aki csak a skin miatt vásárolt egy kártyát. Az ilyen pakkoktól azt várná az ember, hogy nem fognak megjelenni soha az Item Shopban, elvégre rendelkeznek egy presztízzsel, akinek a nagy értékű kiadás ellenére is van, az különlegesnek érezhette magát a lobby-ban. Nem lehetett túl sokat látni egyébként ezekből a skinekből, én azóta is maximum 2-3 alkalommal láttam.

Ma reggel viszont arra ébredhettünk, hogy az Epic Games mind a férfi verziót, mind a női verziót betette az Item Shopba, mint megvásárolható kiegészítőt, ezzel megszakítva a különlegesség vonalát.



Az NVIDIA részéről a hivatalos promó tweetben úgy említik, hogy ez egy exkluzív szett. Itt valószínűleg egy kis félreértelmezés történt, a hivatalos promó oldalon ugyanis egy szó sem szerepel erről. Ez az egy exkluzív kifejezés viszont elég volt a félrevezetéshez.

Hasonló lépése volt korábban már az Epic Games-nek, akkor a Rogue Agent outfitet tették be az Item Shopba, ami a legelső Starter Pack kinézete volt. Az nagyon meredek húzás volt a fejlesztőktől, de ez sem tűnik valami fairnek. A szett férfi változata járt a kártyákhoz, a női verzió, Instinct eddig sehogy sem volt elérhető, tehát hogyha csak őt tették volna be, az lett volna talán az aranyközépút. Reflex megmaradt volna különlegességnek, a kommandós stílust viszont bárki megélhette volna a női változattal.

Kíváncsian várjuk hogyan reagál majd rá a közösség.

Szerintetek jó ötlet volt az Epic Games-től, hogy Reflexet is megvásárolhatóvá tette?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!