Gyönyörű meneteléssel egy baráti duo húzta be a Katowice Royale Duo kupa első helyét

Gyönyörű meneteléssel egy baráti duo húzta be a Katowice Royale Duo kupa első helyét

Bravúros párbajokat nézhettünk egész hétvégén!

Véget ért a Fortnite 8. szezonjának legelső kompetitív megmérettetése, a Lengyelországban megrendezett ESL Katowice Royale. A meghívott játékosok 3 napon keresztül tépázhatták egymást, pénteken egy Solo forduló keretein belül, szombaton és vasárnap pedig egy két napos Duo megmérettetés során. Volt rengeteg izgalom, nagyon szép megmozdulások és hihetetlen failok is. Mutatjuk a második nap alakulását, és természetesen a győzteseket.

213

Nyolcadik mérkőzés

A nap első meccsén egy jó kis vízközeli szűkülést láthattunk, a játékosoknak még kisebb területen kellett osztozkodniuk, hiszen a kör egy jó része a vízbe lógott. A lista vezető játékosok itt viszonylag korán elhullottak, így a többiek jó esélyt kaptak a nagyobb pontok megszerzésére. A győzelem végül a Solary dinamikus duojához, Nikofhoz és Airwaks-hoz került.

Kilencedik mérkőzés

A következő párbaj csúcspontja a régi konténerraktár területén zajlott le, a játékosokat csak egy picivel terelte a lávamező mellé a kör. Milannak és Smeefnek zseniális pozíciója volt a magasban, nyersanyag hiányában viszont muszáj volt lemenniük a LeStream játékosokhoz, akikkel szemben végül be is húzták a győzelmet!

Tizedik mérkőzés

A listavezető TSM duonak a harmadik mérkőzés sem kedvezett túlságosan, nagyon hamar elhullottak, pontot is alig szereztek ez pedig odavezetett, hogy itt elvesztették a vezető pozíciót. Végül az utolsó pillanatokban ott láthattuk az LDLC játékosait, Mitr0t, illetve Crippát. Mitr0-nak volt egy nagyon jó alkalma, de aztán Crippa hátba találta őt, az LDLC játékosok pedig highgroundról már könnyen az első helyre lőtték magukat.

Tizenegyedik mérkőzés

A nap negyedik mérkőzése igazi fordulópont volt, Saf és társa, Zayt hatalmasat tudtak menni, és egy igazi 200 iq emberrablós taktikával tudtak nyerni. Zayt felvitte a levegőbe Itemméket, akik így nem tudtak healelni, Saf viszont ontotta magába a bandage-eket odalent. Sima győzelem volt a számukra ez!

Tizenkettedik mérkőzés

Ekkorra már igencsak valószínűvé vált, hogy a Saf-Zayt páros fogja behúzni az egész kupát, a srácok ugyanis tudtak duplázni egyet, bődületes mennyiségű gyilkosságot szedtek össze, amihez hozzátársult az újabb 65 pont is, kérdés nem fért ahhoz, hogy előretörnek a ranglétrán.

Tizenharmadik mérkőzés

Az utolsó előtti párbajon Zayt elhullott a korai szakaszban, de végül Saf egyedül betudta juttatni őket a 7. helyre, ami nem kis teljesítmény. Az utolsó körök egyike a völgy után felszűkült a közelire hegyre, ami több embernek is nehézségeket okozott, például Mitr0-nak, aki magányában a hegy alján táncolgatott még egy kicsit, majd a vihar elvitte. A meccset végül Aspect és Animal élte túl.

Tizennegyedik mérkőzés

Az utolsó ütközeten már érezni lehetett, hogy sok játékos jóval felszabadultabb, akik hátul voltak nekik szinte mindegy volt már, Safék pedig akkora előnnyel rendelkeztek, hogy ők a játék késői szakaszában is mentek előre és pusztították, akit csak lehetett. Ez a mérkőzés igazából Vinny1x-éknek volt fontos, alattuk ugyanis rezgett a léc ott a második helyen, és végül Boyernek, illetve Crippának sikerült is beelőznie őket. A második nap hetedik fordulóján egyébként sikerült még Mitr0-nak is bezsebelnie egy győzelmet, így ő és csapattársa, Khuna az ötödik helyen végezhettek.

Természetesen ahogyan az várható volt, az első helyet Saf és Zayt szerezte meg, ezzel a nyereményük 80 ezer dollár! Ők egyébként egy zseniális menetelést mutattak be, az első napon ugyanis még hátrébb helyezkedtek el a tabellán, és tették mindezt úgy, hogy eredetileg nem csapattársak, hiszen Saf a Ghost Gaming játékosa, míg Zayt az NRG igazolása.

Köszönjük mindenkinek, aki velünk tartott a magyar élő adáson, fenomenálisak vagytok, és persze gratulálunk mindenkinek, aki részt vett a nyereményjátékokon. Hétfőn minden nyertessel felvesszük a kapcsolatot.

Addig is, a pénteki mérkőzéseket itt tudjátok visszanézni:

Nézd meg esporthuLOL Nézői játékok, feedeljünk együtt - !giveaway !annie !zseton !div című tartalmát a twitch.tv weboldalon

A szombatiakat, vagyis a Duo kupa első hét mérkőzését itt:

Nézd meg esporthuLOL IEM Katowice - Fortnite (solo) - !nyereményjáték !nyeremények című tartalmát a twitch.tv weboldalon

A mai, vasárnapi összecsapásokat pedig itt:

Nézd meg esporthuLOL IEM Katowice - Fortnite (Duo 2. nap) - !nyereményjáték !nyeremények című tartalmát a twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!