V4-et nyerő finn játékossal erősíthet a Cloud9

V4-et nyerő finn játékossal erősíthet a Cloud9

Zellsis helyére érkezhet a mousesports játékosa.

Alig két napja ért véget az IEM Katowice 2019-es Major versenye, máris rengeteg pletyka terjeng egyes játékosok jövőjéről.
01

Hétfő este fél nyolc után érkezett a hír, hogy a Cloud9 21 éves beugrója, Jordan " Zellsis " Montemurro nem fogja többé viselni a C9 mezét, mivel a csapat svéd irányítója Maikil " Golden " Selim készen áll a visszatérésre. Ennek ellenére a csapat továbbra is csak négy emberrel fog rendelkezni, hiszen a szintén svéd Robin " flusha " Rönnquist bejelentette, hogy elhagyja a Cloud9 csapatát, és egy ideig vissza is vonul a profi játéktól.

A HLTV információi szerint Zellsis helyére a jelenleg három emberből álló mousesports együtteséből hoznák el suNny-t. Gabesson kollégánk osztotta meg a véleményét arról, hogy szerinte mit hozhat ez a váltás a finn játékos karrierében, illetve mi lehetett annak az oka, hogy az amerikaival többé nem szeretnének együtt játszani.

Zellsis cseréje nem érkezik teljesen váratlanul, messze a legrosszabb statisztikákkal rendelkezett a csapatból a Major folyamán (0.86 Rating). Január óta 3 versenyen fordult meg a C9-cel, idáig tartott a csapatnál a karriere. Flusha volt a csapat zászlóshajója, illetve autimatic, aki statisztikailag iszonyatosan erős, egykoron még Stewie2k-nél is erősebb volt, valamiért Stewie mégis sokkal kelendőbb, ennek bizonyára megvan az oka. A Cloud9-nak nagyon körültekintően kell kiválasztani a két új tagot, óriásit eshetnek, ha ez nem sikerül.

SuNny-t személy szerint sokkal szívesebben látnám ENCE mezben. A C9 majdnem biztos, hogy óriási visszalépés lenne a számára. Sokáig a világ második legjobb csapataként volt rangsorolva a mouz, aminek ő is tagja volt, és oroszlánrészt vállalt a csapat sikereiben, ezután érkezett a kiesés a minoron, így mentek a süllyesztőbe, erre láthattunk már példát a NiP személyében, most azonban sikerült visszaszerezniük a legendás státuszt.

SuNny érkezésével az amerikai szervezet CS:GO csapatában ismét több európai játékos lesz, mint amerikai, mely ötös felállása az alábbi lehet.

Miikka "suNny" Kemppi
Fabien "kioShiMa" Fiey
Maikil "Golden" Selim
William "RUSH" Wierzba
Timothy "autimatic" Ta

Borítókép: HLTV.org

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!