Már csak kennyS és shox maradt meg a régi G2-ból

Az LDLC csapatát is megjárt játékost igazol a G2.

Tegnap este jelentette be a spanyol G2 szervezet, hogy a JaCkz-Lucky duó után ismét vérfrissítés érkezik francia csapatuknál.


01

Az idáig LDLC együttesében tevékenykedő François " AmaNek " Delaunay fogja váltani Alexandre " bodyy " Pianaro-t a csapatban, aki végleg ugyan nem távozik a G2-tól, hiszen a Kínában megrendezendő WESG döntők után a csapat kispadjára fog kerülni, így tehát a chongqingi verseny lesz számára az utolsó ezzel a négyessel.

A bejelentés azután érkezett, hogy a csapat bár bejutott a katowicei Major tornán az Új Legendák színpadára, ott viszont –ahogy Londonban sem– nem sikerült bejutniuk a legjobb nyolc közé, hiszen egyetlen győzelmük mellett vereséget szenvedtek a Natus Vincere, a Made in Brazil és az ENCE gárdájától is, utoljára negyeddöntőbe jutásba még 2018 végén, a bostoni ELEAGUE Major versenyén volt képes az akkor még NBK-apEX duóval kiegészülő francia ötös.

Bodyy 2016 áprilisa óta húzta magára a G2 mezét. A szűk három éves karriere akkor kezdődött a csapatnál, amikor az –épp LDLC White ötösét megalakító– Ex6TenZ helyére érkezett, érdekesség, hogy azóta a két játékos –bár ha rövid ideig is– játszott egymással is a G2-ban.

Bodyy kulcsfontosságú embernek számított a csapatában korábban, hiszen az ő erős játéka is sokat hozzá tett az ECS első szezonjának, illetve az ESL Pro League és DreamHack Masters Malmö trófeáinak megszerzésében, az utóbbi egy év versenyein azonban csupán egyszer tudott egyes rating érték felett teljesíteni, amit az ESL Pro League nyolcadik szezonjának döntőjén hozott össze.

A helyére érkező AmaNek már január eleje óta szabadon igazolható, hiszen ekkor hagyta ott az LDLC csapatát, mely gárda színeiben 1.23-as Rating értéket produkált LAN versenyein, aminek köszönhetően megnyerték a PMU Challenge 2018 és ESL Pro European Championship versenyeit, de ott volt akkor is, amikor a rájátszásig jutottak az IEM Chicago rendezvényén. Karriere során megjárta Amerikát is, hiszen 2017 áprilisa, és 2018 januárja között a Misfits csapat tagja volt honfitársával, devoduvek-kel.

A cseréről a csapat edzője, maLek tett néhány megjegyzést egy nyilatkozatban.

"Kristálytiszta elképzelésünk van arról, hogyan szeretnénk fejleszteni és finomítani csapatunkon a 2019-es évben, egy olyan folyamatot próbálunk végrehajtani, amiben próbáljuk folyamatosan figyelni a teljesítményünket, erősítjük az erősségeinket, és javítunk a gyengeségeinket. Bodyy nagyban hozzájárult a csapat fejlődéséhez a múltban, hiszen bevonásával jelentős előnyre tett szert a csapat. Azonban mi most úgy érezzük, hogy nagyobb változásokra van szükség, ezért is döntöttünk úgy, hogy ő most kispadra kerül. Természetesen mindenféle vita nélkül döntöttünk így közösen bodyy-val, és közösen dolgozunk azon, hogy megtalálja az új otthonát.

Nem utolsó sorban pedig borzasztóan várjuk már azt, hogy mit hoz majd a csapat jövőjében az AmaNek-kel folytatott közös munka. Bízunk benne, hogy bele fog illeni abba a rendszerbe, amit elképzeltünk. Alig várjuk, hogy ott legyen velünk a szervereken." - maLek

A G2 tehát borzasztóan motivált új játékosuk leigazolását követően, akivel az első közös nagyobb versenyük a Belgiumban megrendezendő, 113 ezer dollár összdíjazású Charleroi Esports lesz majd április 12-14 között, ahol a G2 mellett részt vesz a Virtus.pro, az LDLC, és a Vitality csapata is, mely versenyen a G2 felállása tehát az alábbi lesz majd.

Richard "shox" Papillon
Kenny "kennyS" Schrub
Lucas "Lucky" Chastang
Audric "JaCkz" Jug
François "AmaNEk" Delaunay

Damien "maLeK" Marcel (edző)
Alexandre "bodyy" Pianaro (kispad)

Borítókép: HLTV.org

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!