Csapatgyilkosságok és utolsó percben változó fogadások - Furcsa dolgok történnek a NoxFire League-ben

Csapatgyilkosságok és utolsó percben változó fogadások - Furcsa dolgok történnek a NoxFire League-ben

Lehet jobb is, hogy a BP5 elkerülte ezt a ligát.

Emlékezték még február elejéről arra, hogy a BP5 és a HoP eSport is elindult a NoxFire League második szezonjának selejtezőjén? Ha nem, akkor az volt a történet furcsasága, hogy mint kiderült, anti-cheat nélkül folytak a küzdelmek és több gyanús esett is történt. A HoP is futott bele olyan játékosba, aki miután rájött, hogy streamelve van a meccs hirtelen tejesen máshogy játszott, a BP5 ellen pedig a Heavy KnockOut csapata produkált olyan köröket, amik miatt MM-ben valószínűleg azonnal ment volna a wh jelentés.

A kifejezetten a kisebb csapatoknak szánt, de azért komoly díjazással rendelkező ligába aztán a HoP bejutott, a BP5 nem. A mérkőzések azóta töretlenül zajlanak, a HoP egész jól áll, bőven van még lehetősége javítani, ahogy a meghívással a ligában játszó Volgare csapatának is. A meglehetősen furcsa dolgok azonban nem fejeződtek be. Azt persze mondanom sem kell, hogy a selejtezőben történtekkel nem foglalkozott senki. Viszont az is egyre több embernek tűnik fel, hogy órási throwok vannak a meccseken, egyszerűen lehetetlen helyzetekből fordítanak köröket vagy akár egész meccseket egyes csapatok. 

Tegnap a tabellát tetemes előnnyel vezető Unicorns of Love gondolta úgy, hogy inkább lövik egymást kicsit és ha már ott vannak, akkor vezető állásból inkább oda is adják a meccset a Nexus-nak. És hogy mi lehet a dolog mögött?

Természetesen a pénz, pontosabban a fogadások. Érdemes megnézni, hogy a megvizsgált példánál a meccs előtti utolsó percekben változnak meg drasztikusan a fogadási szorzók. Számtalan fogadási csalásat láttunk már nem csak az e-sportban, hanem teljesen más sportágakban is és pontosan ugyanígy kezdődött mindenhol a sztori. Persze 100%-os bizonyíték nélkül nem kell ujjal mutogatni senkire sem, de azért érdemes figyelni a NoxFire League eseményeit és egyelőre inkább elkerülni a meccseket. A közösség tagjai bőszen tagelik is a megfelelő személyeket, például a HLTV társtulajdonosát, reméljük, hogy még időben észbe kapnak és átvizsgálják a NoxFire szervezőit.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!