Hol folytathatja profi CS:GO karrierjét DeadFox?

Hol folytathatja profi CS:GO karrierjét DeadFox?

Ha szeretné egyáltalán folytatni.

A héten elején szinte a semmiből érkezett a hír, hogy Böröcz "DeadFox" Bence kispadra került a HellRaisers csapatánál. A dolog annyira váratlanul ért mindenkit, hogy még maga Bence is akkor értesült róla, amikor HLTV-re kikerült a hír. 

Hogy pontosan mi áll a dolog hátterében, azt valószínűleg sosem tudjuk meg. Amit mi, nézők láthatunk, hogy sem Bence, sem az egész HellRaisers teljesítménye nem volt az elvártaknak megfelelő a tavalyi FACEIT London Major után. Ott fantasztikus teljesítménnyel váltak Legendákká, utána azonban egyik verseny sem sikerült igazán jól, főként közepes eredményekkel zártak. Az IEM Katowice Major pedig végképp nem úgy jött össze, ahogyan azt ők tervezhették és ahogyan a szurkolók szerették volna.
Ott viszont nem csak ő, társai sem brillíroztak, ANGE1 és Hobbit szintén nagyon gyengén teljesített, pedig szerepükből adódóan tőlük jobban várná az ember a dupla frageket és a fantasztikusan behívott köröket, taktikai megmozdulásokat. Nem Bence azonban az egyetlen leköszönő játékos a HR-nél, tudjuk, hogy a mousesports woxic felé kacsintgat és DeadFox is utalt rá, hogy woxic elhagyja a csapatot. Arról viszont semmilyen információnk nincs, hogy Bence hol fogja folytatni karrierjét. Ez számos kérdést felvett és szinte lehetetlen is megjósolni, hogy melyik csapathoz igazolhatna.
Egyrészt ugye a jelenlegi formáján mindenképpen javítania kellene Bencének, de ami a legfontosabb, hogy egy angolul kommunikáló csapat lenne a cél. Alacsonyabb szinteken gyakorlatilag természetes, hogy öt azonos nemzetiségű, vagy legalább azonos nyelvet beszélő játékos alkot egy csapatot, de a tier 1-es csapatoknál is egyre inkább bevett szokás. Astralis, Na'Vi, MIBR, North, fnatic, G2, TYLOO csak néhány példa erre. Arról nem is beszélve, hogy a HLTV-n is megtalálható legnevesebb csapatok közül most szinte mindenki egyben van, egyedül a Cloud9 csapatát lehetne felhozni, ugyanis ők jelenleg csak négyen vannak.
Egy C9 szerződésnek viszont nem is biztos, hogy sok valóságalapja van. Akkor merre tovább? Elfogadni egy alsóbb kategóriájú csapat esetleges ajánlatát, ahogyan smooya is a BIG-ből egy szinte ismeretlen csapathoz ment játszani? Vagy elgondolkodni a hazai pályafutáson. Nem hiszem, hogy bármelyiket is boldogan elfogadná DeadFox, különösen egy HellRaisers szintű csapattal való játék után. 

Persze nem is biztos, hogy DeadFox folytatni fogja profi CS:GO pályafutását, iszonyatosan megterhelő a folyamatos tréning, utazás, versenyzés, lényegében magánélet vagy privát szféra nélkül. Ezt én személy szerint nagyon sajnálnám, de persze az az állás pont is érthető, hogy nem mindenkinek fekszik a folyamatos, időhöz kötött utazgatás, felkészülés és a versenyekkel járó stressz. Mit gondoltok, valóban a világ másik oldalán találhat majd új csapatra Bence?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép és képek: HLTV.org

Kövess Minket!