Olcsóbb a Wild,  mint a Standard: vannak erre utaló jelek

Olcsóbb a Wild, mint a Standard: vannak erre utaló jelek

A Hearthstone "másik" formátumában kevesebb ráfordítással is játszhatunk!

Amióta két módon is lehet a ranked helyezéseket farmolni a Hearthstone-on belül, azóta eldöntetlen vita, hogy végül is melyik formátum az olcsóbb. A Standard és a Wild ugyanúgy épül fel, vagyis 50 Rankon keresztül verekedhetünk a meta paklikkal, amiket a netdeckelők lemásolnak a legnagyobb portálokról. Két hatalmas különbség van a formátumok között. Az első, hogy Wildban nem ritkák azok a paklik, amik simán elérik a 65-70 százalékos győzelmi arányt hosszútávon is, a másik, hogy a játékosszám töredéke a Standardénak. De melyik módban olcsóbb játszani egy kezdőnek, egy haladónak és egy veteránnak?

Kezdők

Tegyük fel, hogy az újoncok nem akarnak komoly összegeket fordítani a játékra és a Welcome Bundle megvásárlásán kívül free-to-play-ben szeretnék tolni a HS-t. Ebben az esetben támaszkodhatnak az olcsó paklikra, amikkel még nyerni is tudnak az alacsonyabb Rankokon. Mivel a Basic szett tekintetében a Hunter kifejezetten erős, ezért össze is tudnak rakni egy olcsó Beast változatot, amivel belecsaphatnak a ladderbe. Ez a deck főleg Standardban hasít, de a rotáció miatt elveszítheti erejét és semmi garancia sincs, hogy áprilistól is hasítani fog. Természetesen a kezdőknek nem a Top 200 Legend a kitűzendő cél, ezért a befektetett varázspor várhatóan nem vágja őket annyira földhöz, mint a többieket. Cserében a pakli simán működik Wildban is, ami azt jelenti, hogy áprilistól akár át is pártolhat a másik formátumra, mivel az ottani paklik gyakorlatilag néhány kulcslapot tartanak meg a kiegészítőkből és viszonylag olcsón tarthatóak frissen.

Haladók

Lapkészlettel már rendelkeznek, de annyi időt és energiát nem ölnek a Hearthstone-ba, hogy a folyamatosan érkező kiegészítők jelentős hányadát kifarmolják, vagy megvásárolják. Nekik teljesen ideális a Wild, mivel a metapaklik többnyire változatlan formában zúznak, ezért egy évek óta játszó, tapasztalt, de mégsem hardcore kártyás kiélheti magát ebben a formátumban. Lesz elég dustja a legerősebb paklikhoz, sőt még egy jóleső retró-érzés is eluralkodhat rajta, amikor a Jade Druid és a Pirate Warrior összecsapásában küzdhet a győzelemért.

Veteránok

Itt nincs gond sem a tudással, sem a lapkészlettel. Mivel gyakorlatilag minden kiegészítő megvan, ezért nyugodtan próbálkozhatnak Wildban és Standardban egyaránt, mert lesz arany elég pakkra és a felhalmozott varázsporból is le tudják gyártani az aktuális metadeckeket. Nem számít, hogy nerfelik a 12000 dustba kerülő paklit, ugyanis ott van három másik hasonlóan erős összeállítás, amiből tudnak válogatni.

Mivel a Wild sokkal kevésbé érzékeny a nerfekre, amikkel tönkretesznek nagyon drága változatokat, cserében kiszúrják pár száz dustnyi, teljes áron betörhető lappal a játékosok szemét, ezért sokkal érdemesebb költeni erre a formátumra hosszútávon. Nincs rotáció, de nincsenek versenyek és kihívások sem, mivel alig-alig van játékos, nagyon simán lehet haladni a ladderen a legerősebb verziókkal. Összességében mégis úgy gondolom és ebben megerősít a tapasztalat és a puszta számok tanulmányozása, hogy ha valaki csak Casual szinten szeretne játszani a játékkal és nem zavarja, hogy a kevésbé népszerű formátumot választotta, akkor mindenképp a Wildba ölje bele a felesleges varázsporát.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!