Ahogy az várható volt, újabb személyek vonták vissza az Epic elleni perüket

Ahogy az várható volt, újabb személyek vonták vissza az Epic elleni perüket

Alfonso Ribeiro elindította a "lavinát".

Több alkalommal is beszámoltunk arról, hogy a különféle ismert táncok, vagyis inkább mozdulatsorok kitalálói sorra nyújtják be keresetüket az Epic Games ellen azzal érvelve, hogy a Fortnite fejlesztője a hozzájárulásuk nélkül használta fel azokat ezzel szerezve magának anyagi bevételt.

A sorba számos rapper és színész is beállt már, akik mind abban bíztak, hogy kicsikarhatnak majd valamilyen kártérítést az Epic Games-ből, most azonban egyre többen belátják, hogy a jogi párharcokból maximum ők jöhetnek ki vesztesen, néhány mozdulatot ugyanis lehetetlenség levédetni.

Múlthéten Alfonso Ribeiro döntött úgy, hogy felhagy a pereskedéssel, már csak azért is, mert a februárban benyújtott kérelmét a tánca levédésére elutasították. Várható volt, hogy ezután a többiek is annyiban hagyják majd a dolgot, így is lett, 2 Milly, az Orange Shirt Kid és a Backpack Kid is elköszönt a követeléseitől. Ikonikus tánc mindegyik, különösen a Backpack srácé, amit a Fortnite fiatal korosztálya előszeretettel húz elő az utcán is akár.

Kétségtelen, hogy a Fortnite és így az Epic Games rengeteget köszönhet az emote-oknak, amik jelentős része az ismert táncokból született meg, ám jogilag senki sem kötelezi őket arra, hogy bármilyen összeget is fizessenek azoknak az embereknek, akik ezeket kitalálták, így minden bizonnyal a jövőben is láthatunk még ikonikus mozdulatsorokat a játékban.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!