Mostani topjátékok és régi klasszikusok a WCG 2019-es palettáján!

Mostani topjátékok és régi klasszikusok a WCG 2019-es palettáján!

A gaming és e-sport világ egyik legörömtelibb bejelentése volt, mikor kiderült a World Cyber Games újra megnyitja kapuit. Most pedig a felfedték a játékokat.

A WCG mondhatni a gaming világ első számú bajnokságának számított több, mint egy évtizeden át. A 2000-ben útjára indult versenysorozat egészen 2013-ig osztotta az arany medálokat a világ legjobbjainak. Most viszont nem csak, hogy újra megnyitja kapuit, de a játékokat is bejelentették.

Erre a jeles eseményre még kishazánkból is több ízben kijutottak játékosok, sőt nagyszerű eredményeket értek el kétezres évek elején és közepén. Magyarország már 2001-ben képviselte magát a videojátékok olimpiájának is tartott eseményen, az NgC-KO-t olyan legendás személyek alkották akkor, mint KODIAK, Predator4, GrAnT, Kerge, Nice_Guy. Rá egy esztendőre az xDk ötöse, sh0kk, SLOBOZ, Twinee, DoZeR, kicsi bizonyíthatott, végül az Ancients, vagyis az Akira, Deep, KODIAK, Piki, SLOBY fémjelezte gárda szállította az ország talán eddigi legjobb eredményét, a legjobb 8 között a Virtus.Pro ellen estek csak ki. Más játékokban sem kellett szégyenkeznünk, Warcraft 3-ban például DNA a legjobb 16 között maradt alul a többször WCG bajnok Grubbyval szemben. FIFA-ban mokosg, Gabu és Redw1ng szintén megjárta a világbajnokságot, valamint Gorky nevét sem feltétlenül hagynám ki a felsorolásból. Rajtuk kívül is lehetne még folytatni ezt a nívós sort, de miután megszűnt a WCG hivatalos honlapja, nagyon kevés információ maradt fent ezekről a rendezvényekről.

Az e-sport térhódítását és erejét mutatja, hogy egy ilyen sorozatban újra meglátták a lehetőséget és újraindítják. 2019. július 18. és 21. között az alábbi játékokban láthatjuk majd a világ legjobbjait Kínában, Xi'anban:

  • Clash Royale
  • Crossfire
  • Dota2
  • Hearthstone
  • Honor of Kings
  • Warcraft III: The Frozen Throne

A játékosok a wcg.com weboldalán regisztrálhatnak, nincs más teendő mint kiválasztani a játékot, a régiót és aztán az országot. Abban az esetben, ha megjelenik az oldalon egy selejtező, akkor az országunkból is lehet nevezni a WCG-re.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!