Driver nélküli gépek és lányok reklámozása a hotelben - Az idei WESG kezdés is kabaréba illő

Driver nélküli gépek és lányok reklámozása a hotelben - Az idei WESG kezdés is kabaréba illő

A technikai hiányosságok egy dolog, a kézikönyv az igazán meghökkentő.

Javában zajlik éppen a CS:GO világbajnokságnak is nevezhető WESG 2018 döntője. A verseny nem csak arról volt híres, hogy még egy Majortől is nagyobb összdíjazása volt, hanem a részt vevő csapat sokszínűségéről is. Az évek alatt viszont nem sikerült igazán nagy versennyé tenni a WESG eseményét, idén is rengetegen mondták vissza a részvételt.

Az a furcsa helyzet alakult ki, hogy páratlan számú csapattal indult el a WESG idei döntője, az AGO és az MIBR például csak ketten voltak a csoportjukban. Lejátszották egymás elleni meccsüket, de tétje nem volt, hiszen automatikusan tovább jutottak mindketten a rájátszásba. És vannak ettől sokkal nagyobb furcsaságok is a csungkingi versenyen. A Denial csapatának egyik játékosa, Johnny "JT" Theodosiou bejegyzése alapján az első napon minden gépről hiányoztak a grafikus kártyák illesztőprogramjai. Technikai bakik persze mindenhol előfordulhatnak, de azért abban megegyezhetünk szerintem, hogy legalább a gépeknek játszható állapotban kéne lenniük a kezdéskor.


Egyértelműen az MIBR a verseny legnagyobb esélyese

Ami viszont még ennél is furcsább, az a kézikönyv, amit a játékosok kaptak. Ebben minden információt megtalálnak a verseny helyszínéről és az egész városról. Az idei kiadás azonban kicsit túl sok információt is tartalmaz.

A várost leíró oldalon, számomra érthetetlenül, került oda egy bekezdés, ami elsőre viccesnek tűnhet, de belegondolva koránt sem az. "A szenvedély városa. A csungkingi lányok egy másik szépsége a városnak. Mind lenyűgöző, élettel teli és vékony." Rejtély, hogy ezt a bekezdést ki gondolhatta komolyan, vagy hogy egyáltalán hogyan kerülhetett bele a végső kiadásba. Az biztos, hogy a játékosok se tudták hirtelen hova tenni a kézikönyv sorait.

Nem ez az első eset, hogy a WESG szervezői finom szólva sem az elvárt szintet hozzák. Ha visszaemlékszünk, tavaly a játékosok elszállásolásával volt gond. Omladozó falak, kosz, sár, csótányok és piszkos víz fogadta a hotelbe érkező csapatokat. Egyre inkább kezdi elveszíteni amúgy sem túl magas presztízsértékét a WESG, nagyon össze kell kapniuk magukat a szervezőknek ha folytatni akarják a versenysorozatukat.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!