Véget ért az alapszakasz – két vereséggel zárt a Budapest5

Véget ért az alapszakasz – két vereséggel zárt a Budapest5

Kolorék biztosan ott lesznek a döntőben, kiesett a JLNY és a G_G.

Véget ért a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság CS:GO alapszakaszának utolsó mérkőzésnapja is, melyen volt hosszabbításos mérkőzésen át egyoldalú párharcok is, illetve egy szép comeback a Jöttünk, láttunk, nyertünk ötösétől. Tekintsük át részletesebben a szerda este párosításait.

NICE GAMING vs GAMERZONE.GG

Az este első mérkőzésének elején a GAMERZONE máris hét körös előnyre tudott szert tenni, erre csupán három nyert körrel tudott válaszolni a sebi vezette a csapat, a félidő pedig 12-3-as GAMERZONE előnnyel zárult.

A második félidőben azonban magára talált az N6, hiszen most ők kezdték brutálisan a félidőt, kapásból feljöttek egészen 12-11-re, később pedig ki is egyenlítettek, ekkor már 14-14 volt az állás, a meccset megfordítani rendes játékidőben viszont nem sikerült, így jöhetett a hosszabbítás, ahol viszont már elfogyott a lendület, és csupán egy kört sikerült nyernie a Nice Gaming-nek, így 19-16-os végeredménynek köszönhetően győzelemmel zárta az alapszakaszt a GAMERZONE.

BUDAPEST FIVE vs 1998S

Az este talán legizgalmasabb mérkőzése lehetett volna, hiszen a REVOLTE négyese már új köntösükben, a Budapest Five neve alatt játszottak az egykoron szintén BP5-ben megforduló 1998s játékosai ellen. Az odavágó Train-en a MNEB eddigi legszorosabb mérkőzése volt, akkor 22-20-ra tudtak győzni gabessonék. Most azonban Inferno-n egy teljesen másik 1998s és BP5 csapatokat láthattunk. 

Az első három kört az új BP5 be tudta húzni, utána viszont zsinórban 12 1998s kör érkezett. A második játékrészben még kört sem tudott hozni gejmzilla által irányított csapat, így egy hatalmas zakóval zárta a tabellát vezető, és ezzel már biztosan a LAN döntőbe jutó csapat.

JLNY vs G_G

A harmadik mérkőzésen a már két kieső csapat küzdött egymás ellen egy jót. A G_G az odavágók során a JLNY ellenfeleként szerezte meg első győzelmét a bajnokságban még a hetedik mérkőzésnapon, akkor még PixelFire néven. A mostani meccs eleje szintén G_G dominancia volt, hiszen 9-0-ra is vezetett a csapat, ekkor viszont FIFI-ék összeszedték magukat, és az utolsó hat kör megnyerésével szorosabbá tették a félidő végeredményét.

A második játékrészben már át is tudták venni a vezetést 10-9-re, ekkor még próbálkozott a G_G, 11-11-es állásnál viszont a JLNY megtáltosodott, és a soron következő öt kör behúzásával 16-11-es végeredménnyel megnyerte a visszavágót.

HOP ESPORT vs GIWU

A nap negyedik mérkőzése –az elsőhöz hasonlóan– szintén hosszabbításban dőlt el a HoP és a God Is With Us között Mirage-on. Az első pisztolykört megnyerte a HoP, a félidőt viszont nem sikerült megnyerniük, 10-5-ös hátrányból kellett visszatérniük a mérkőzésbe, amit sikeresen meg is tettek, hiszen hosszabbításra mentették a meccset.

Itt viszont már csak –a Nice Gaming-hez hasonlóan– egy kört tudott hozni a HoP, így 19-16-os végeredménnyel zárult ez az összecsapás.

1998S vs G_G

Az este zárómérkőzése a G_G és a 1998s között zajlott. Az első három kört még el tudta hozni a G_G, ezután már csak egy kör megnyerésére voltak képesek, így hét körös hátrányból folytatták a mérkőzést.

Ekkor már 14-4-re is vezettek flash-ék, és egy újabb zsinórban három kör megszerzését követően az 1998s 16-7-es végeredménnyel zárta le az alapszakasz utolsó összecsapását.

Az alapszakasz tehát lezárult, túl vagyunk mind a 14 mérkőzésnapon, melyek után a tabella végeredménye az alábbi lett.
Folytatás egy hosszabb szünet után, április 7-én lesz, hiszen ekkor játsszák le a King of the Hill rendszeren alapuló rájátszás első mérkőzését, melyet a Nice Gaming és a GAMERZONE fog vívni egy BO3 keretein belül.

  • Április 7 – Nice Gaming vs GAMERZONE.GG
  • Április 12 – God Is With Us vs N6/GAMERZONE
  • Április 13 – 1998s vs GIWU/N6/GAMERZONE
  • Április 14 – HoP eSport vs 1998s/GIWU/N6/GAMERZONE

A rájátszás menetrendje tehát ez lesz, így április 14-én vasárnap tudhatjuk meg, ki lesz ott az április 27-én megrendezendő LAN döntőben a Budapest Five mellett.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!