Ismét a CS-t és az

Ismét a CS-t és az "erőszakos" játékokat kiáltották ki bűnbaknak egy iskolai lövöldözés miatt

Szörnyű tragédia egy brazil iskolában.

Pár napja még arról olvashattunk, hogy FalleN és a brazil közösség hatalmas összeggel járult hozzá a januárban történt brazil iszapkatasztrófa károsultjainak megsegítéséhez. A napokban történt egy újabb sajnálatos tragédia Brazíliában, amit a helyiek szintén összekapcsolnak az e-sporttal, ezúttal viszont sokkal negatívabb hangnemben.

Két fegyveres elkövető nyolc embert megölt, további tizenegyet pedig megsebesített Suzano városában. A 17 és 25 éves fiatalok volt iskolájukba rohantak be és válogatás nélkül lövöldözni kezdtek. Az áldozatok között iskolai dolgozók és kiskorú tanulók is vannak.

Az elkövetők még az épületen belül öngyilkosságot követtek el, a nyomozás pedig azóta is hatalmas erőkkel folyik. Mint kiderült a két fiatal előszeretettel látogatott egy, a közelben lévő gamer bárt, ahol többnyire CS-vel, CoD-dal vagy Mortal Kombat-tal ütötték el idejüket. Persze azonnal a játékok lettek kikiáltva bűnbakként. A bár egyik volt alkalmazottja szerint visszahúzódó, nem igazán barátkozó típusú srácok voltak és gyakran látták őket náci jelképes nyakláncokkal is.

Sajnos az ilyen esetekben mindig előjön a videojáték mint negatív példa, ami romba dönti a rendes fiatalok életét. Az viszont nem szabad elfelednünk, hogy az ilyen elkövetők hátterében és múltjában sokkal komolyabb gondok bújnak meg, mint hogy heti pár alkalommal CS-t vagy Mortal Kombat-ot játszottak.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!