Tudj meg mindent az 1.4.1-ben érkező tervrajzokról!

Tudj meg mindent az 1.4.1-ben érkező tervrajzokról!

Választ adunk minden részletkérdésre, ami a tervrajzok kapcsán csak felmerülhet benned.

A vélhetően március 20-án érkező 1.4.1-es frissítést a legtöbben biztosan a tervrajzok miatt várjátok, amikkel jelentősen meggyorsítható a tankfejlesztési folyamat. Összegyűjtöttünk nektek minden olyan tudnivalót, ami a tervrajzokkal kapcsolatos!

Általános tudnivalók

A tervrajzok olyan különlegességek, amiket tier V-X-es tankokkal játszva, random csatákból szerezhetsz, -tehát nem megvehetőek kreditért, aranyért, kötvényért vagy épp valódi pénzért. A tervrajzokat arra használhatod fel, hogy leárazást kapj egy új tank kifejlesztésének árából, de ez a leárazás a modulokra nem vonatkozik.

Megjegyzés: Minél több tervrajzot gyűjtesz, a kedvezmény annál jelentősebb lesz -de minél magasabb a jármű tierje, annál több tervrajz szükségeltetik hozzá-, és ha mindegyiket összegyűjtöd, akkor 100% kedvezményt kapsz kifejlesztésének költségéből.

Minél hatékonyabb vagy a csatákban, annál nagyobb eséllyel juthatsz tervrajzokhoz, és minden tervrajzot egy adott járműhöz kapsz. A tervrajzok tier II-től tier X-ig bármelyik nemzet bármelyik tankjához tartozhatnak, -beleértve azokat a járműveket is, amiket már kifejlesztettél.

Megjegyzés: A tervrajzokat a későbbiekben még érhetik finomhangolások, módosítások.

A megszerzett tervrajzok azonnal aktiválódnak, így ezzel manuálisan már nem kell bajlódnod. Természetesen mondanunk sem kell, hogy a kedvezmény csak a kifejlesztéséhez szükséges XP-re vonatkozik, a tank árára nem.

A tervrajzokról részletesebben

Annak érdekében, hogy jobban nyomon tudd követni, hogy hányadán állsz egy-egy tervrajzzal, a játékon belül egy haladási sávot hoztak létre a fejlesztők. Minden egyes alkalommal, amikor tervrajzhoz jutsz, a haladási sáv módosul.

Ha egy olyan tankhoz szerzel tervrajzot, amit már kifejlesztettél, akkor a tervrajzból univerzális vagy nemzeti válik. A különbség, hogy míg a nemzetit csak az adott nemzet tankjaihoz, addig az univerzálisat bármely nemzet tankjaihoz felhasználhatod.

Akár univerzális, akár nemzeti válik a fel nem használható tervrajzból, ahhoz, hogy egy másik egységre felhasználhasd, előbb át kell alakítanod, hogy passzoljon az adott járműhöz, -ehhez pedig meghatározott számú nemzeti és univerzális tervrajzra van szükséged.

A táblázat azt mutatja, hogy a különböző tierekben egy járműspecifikus tervrajz legyártásához mennyi nemzeti és univerzális tervrajzra van szükséged. Például a korábbi példában szereplő P26/40-hez összesen 4 nemzeti és 16 univerzális tervrajzra van szükséged, hogy mind a négy járműspecifikust legyárthasd. A P.43-hoz pedig 12 nemzeti és 36 univerzális kell, és így tovább.

A legfontosabb tudnivalók tömören összefoglalva

  • Tier V-X-es tankokkal játszva, normál csatákból szerezhetőek.
  • Nem megvehetőek aranyért, kreditért vagy valódi pénzért.
  • Mindig egy adott tankhoz kapod a tervrajzot.
  • Tier II-től tier X-ig bármely nemzet bármely tankjához megkaphatod.
  • Kifejlesztett egységhez is kaphatsz tervrajzot.
  • Ha kifejlesztett egységhez kapod, akkor a tervrajzból nemzeti vagy univerzális válik.
  • A nemzeti csak az adott nemzet tankjához használható fel.
  • Az univerzális bármely tankhoz tankhoz felhasználható.
  • Önmagában sem a nemzeti, sem az univerzális nem ad kedvezményt a tank árából.
  • Tiertől függően egy adott tankhoz kell nemzeti és univerzális tervrajzokból elkészítheted a járműspecifikus tervrajzot.

Fontos, hogy bár a frissítést napokon belül megkapjuk, de még kisebb módosításokon áteshet az ismertetett rendszer!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.