Újabb csapat szállt ki a csalástól bűzlő NoxFire League-ből

Újabb csapat szállt ki a csalástól bűzlő NoxFire League-ből

Érthetetlen, hogy ennyi héttel a hátunk  mögött még mindig büntetlenül zajlik a NoxFire League.

Számtalanszor beszámoltunk már nektek a NoxFire League felettébb érdekes eseményeiről, kezdve onnan, hogy már a selejtezőben lecsalták az akkori BudapestFive csapatát, egészen odáig, hogy az adminok keze is benne van a dologban. Fogadási csalások, bundázás, az ellenfél játékosainak DDOS támadása és meccs közbeni admintól kapott információk egy bizonyos bolgár csapatnak. 

Így lehetne röviden összefoglalni a NoxFire League eseményeit. Hasonló dolgok persze történtek már más, kisebb ligákban is, de itt most egy ha alacsonyabb kategóriákban is, de ismert csapatok részvételével zajló, az online és offline szakaszt egybeszámolva 70.000 dolláros versenyről beszélünk. Számomra jelen pillanatban is hihetetlen, hogy még a mai napig büntetlenül csinálják a szervezők és az adminok amit csinálnak, holott számtalan bizonyítékkal álltak már elő játékosok, sportfogadás szakértők és e-sporttal munka szinten foglalkozó személyek is.

Legutóbb az ex-3DMAX csapata szállt ki a küzdelemből, most pedig a magyar közösségben is jól ismert Nexus csapata hagyta ott a ligát. Történt mindez azután, hogy tegnap a csalások középpontjában álló Heavy KnockOut ellen kellett volna játszaniuk, a meccs előtt azonban ők is megkapták a DDOS támadást, így többen még a szerverre sem tudtak felcsatlakozni.

"Egy ki...szott vicc ez a NoxFire League! A legundorítóbb liga, amiben valaha játszottam. A játékosok DDOS-t kapnak, ismeretlenek csatlakoznak fel a szerverekre, amik egyébként alkalmatlanok a profi játékra, az adminok pedig egyértelműen segítik a Heavy KnockOut csapatát. Mi kiszállunk ebből." - olvasható Valentin "SEMINTE" Bodea, a Nexus játékosának bejegyzésében.

Egyszerűen felfoghatatlan, hogy a HLTV, a Valve vagy bármely illetékes személy(ek) miért nem lépnek már közbe és miért nem állítják le az egész ligát úgy, ahogy van. Őszintén remélem, hogy a játékosok panaszai minél hamarabb nyitott fülekre találnak, a NoxFire League szervezői pedig átesnek egy alapos felülvizsgálaton.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!