Lucasfilm Games - Star Wars játékok, amiknek folytatására évek óta várnak a rajongók

Lucasfilm Games - Star Wars játékok, amiknek folytatására évek óta várnak a rajongók

Váratlanul feléledt a Lucasfilm Games és éppen munkatársakat toboroz.

Maradjunk annyiban, hogy mióta az EA birtokolja a Star Wars játékok jogait közel sem azt a minőséget kaptuk, amit korábban egy LucasArts által kiadott játékoktól megszoktunk. Igaz, a The Old Republic c. MMO-t leszámítva a 2006-os Star Wars: Empire at War óta a Disney éra előtt sem kaptunk igazán jó játékokat.

A rajongók többször is követelték már, hogy az EA-t fosszák meg a kizárólagos jogoktól, különösen a Battlefront 2 csúfos startjánál erősödtek fel ezek a hangok. Persze ez nem történt meg és valószínűleg most sem fog, de mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy a Disney felélesztette a LucasArts stúdiót, méghozzá az 1982 és 1990 között használt Lucasfilm Games néven. Egyelőre tisztázatlan, hogy pontosan milyen tervei vannak a Disney-nek a stúdióval, könnyen lehet, hogy nem AAA kategóriás játékokban, pusztán mobileszközökre kiadott programokban és VR élményekben gondolkodnak, miközben a "nagy" játékok továbbra is az EA égisze alatt jelennek majd meg. Pedig bőven lennének olyan Star Wars játékok, amik megérdemelnének egy folytatást, vagy olyan feldolgozást, ami csak a témájukat, idővonalukat vinné tovább.

Star Wars: X-Wing

A mai napig az egyik leghangulatosabb Star Wars játék. Az 1993-ban megjelent program mai szemmel nézve persze elavult minden tekintetben, de akkoriban ez volt az első olyan SW játék, ami igazán visszaadta a filmek hangulatát. Manapság pedig ha nem is irtózatosan nagy tömegeket mozgat meg, de bőven van piaca a No Man's Sky, Star Citizen és Elite: Dangerous kaliberű űrszimulátoroknak, amire felhúzva egy X-Wing koncepció egy rendes csapattal a háta mögött biztos siker lenne.

Star Wars: Dark Forces/Jedi Knight

Már a Dark Forces címmel futó első epizód is parádésra sikerült 1995-ben, de az utáni Jedi Knight névvel további négy epizódot megélt széria még ma is a Star Wars rajongók kedvenc játékai. Igaz a Jedi Academy úgy-ahogy, de lezárta a sztorit, így inkább a szériára jellemző sztori orientált, TPS nézőpontra és akciódús játékmenetre építve lehetne egy új címmel berobbanni. Ahogy például próbálta ezt a két The Force Unleashed rész, szerintem botrányos minőségben.

Star Wars: Knights of the old Republic

Ha valami, akkor a Régi Köztársaság időszaka tartalmaz annyi remek történetet, hogy mind filmek, mind játékok terén még évtizedekig élhetne a Star Wars. Nem véletlen, hogy a Trónok Harca készítőitől érkező, egyelőre még cím nélküli SW filmek is ebben az időszakban játszódnak majd. A KOTOR két része hosszú órákra tudta a monitorok elé szögezni a játékosokat. Véleményem szerint nincs olyan Star Wars rajongó, aki ne örülne egy újabb epizódnak. Persze a The Old Republic c. MMO folytatta, sőt, le is zárta a KOTOR széria történéseit, de egy új RPG játékkal akár bőven a  Darth Revan központú események előtti időkbe is el lehetne látogatni. Például az itthon Jedi Históriák: A sithek aranykora címmel megjelent képregénysorozat történéseinek idejébe.

Star Wars: Republic Commando

A 2005-ös Republic Commando úgy tudta megidézni az igazi Star Wars hangulatot, hogy kivette a képletből a jediket és a sitheket is. A történet egy négy fős klón osztagról, a Delta Squadról szólt, akiket születésük első napjától kezdve követhettünk egészen a Sithek Bosszújában látható Kashyyyki csata előtti napokig. A Dark Forceszal szorosan egymás mellett, máig az egyik legjobb FPS játék Star Wars témában, amihez a rebootolt Battlefront széria két része aligha érhet fel. A delta Squad tagjai mindenképpen megérdemelnének egy folytatást, ami bemutatná a 66-os parancs végrehajtását és a Birodalom születését az ő szemszögükből.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!