Egyéves eltiltást kapott Roger, a HCT Winter győztese!

Legutóbb még ünnepelték, most megkapta a méltó büntetését. Roger és Reall egy éves eltiltást kapott a Grandmaster versenyekről!

A Blizzard végre szankcionálta a Roger és Reall wintrade-elését, ami még 2018-ban történt. Mindkét tajvani profi kártyás egy éves eltiltást kapott a Grandmaster eseményekről, amik a Blizzard új e-sport rendszerének legújabb ligái lesznek. Nézzük a részleteket!

2018 októberében a Hearthstone Global Games küzdelmeiről kizárták a Chinese Taipei csapatát, mivel kiderült, hogy a Roger, tom60229, Shaxy és Reall összeállítású, a végső győzelemre is esélyes tajvani válogatott stream snipe-olt. Minden nyereményüket elvették tőlük és diszkvalifikálták őket. Roger és Reall azonban nem csak ekkor szegte meg a szabályokat, ugyanis a 2018 áprilisi szezon végén win trade-elt a két kártyás. Minél jobb helyezést akartak szerezni a hónap hajrájában és ezért mindent megtettek. Szó szerint mindent, mivel felrúgták a szabályokat és szembementek a tiszta játék eszméjével. Az egyértelmű csalás felett szemet hunyt a Blizzard és a Hearthstone közösség jogosan háborodott fel azon, hogy mennyire kesztyűs kézzel bánnak a döntéshozók a két kártyással.

Tegnap azonban érkezett Sam Braithwaite bejelentése, hogy végre eljutott oda a Blizzard, valószínű közösségi nyomásra, hogy kiszabja Roger és Reall büntetését. Kivizsgálták az esetet és arra jutottak, hogy visszamenőleg semmilyen kár nem éri a játékosokat, vagyis Roger megtarthatja a HCT Winter Championship bajnoki címét, sőt a világbajnokságon is részt vehet majd, továbbá a Hearthstone Masters selejtezőkön és a többi Master eseményen is játszhatnak a kártyások, azonban a Hearthstone Grandmasters versenyekről eltiltják őket egy évre.

Ez elég súlyos, de méltó büntetés, mivel a Grandmaster a legmagasabb szintű versenysorozat, ahol rengeteg pénz forog kockán. Roger és Reall csak a streamen nézheti majd, ahogy a világ legjobbjai behúzzák majd a többmilliós nyereményeket. A Blizzard döntése megkésett, mivel belső kommunikációs problémák voltak, amiért teljes mértékben vállalják a felelősséget. Azonban jó látni, hogy előbb-utóbb minden csaló megkapja a büntetését!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!